9 °C

Абитуриентите на ПГСС отпразнуваха своя бал

  Абитуриентите на ПГСС „Васил Левски“, гр. Първомай отпразнуваха своята зрялост.

  Ден пред бала им, в двора на училището те получиха своите дипломи на специално тържество.

  58 ученици от дневна, задочна и самостоятелна форма на обучение завършиха 12 клас в Професионалната гимназия. След успешно положени държавни зрелостни и изпити и държавни изпити за придобиване на професионална квалификация 36 младежи получиха дипломи за завършено средно образование, 34 – свидетелства за професионална квалификация и 22 – удостоверения за завършен гимназиален етап.

  Първа получи своята диплома отличничката на випуска 2020 Яна Чобанова.Съучениците си и учителите приветстваха приветстваха други двама отличници - Мария Ставрева и Петьо Иванов. „На всички Вас, учители и служители на училището, благодарим, защото всеки един от Вас ни е научил на нещо. Днес сме по-уверени от всякога, че преди четири години направихме правилния избори и приехме да носим името на ПГСС „Васил Левски“

  От името на класните ръководители към абитуриентите се обърна Мая Калинова. Тя им пожела: „Дарявайте радост и не скъпете усмивките си за света! Вашият звезден миг предстои! Обичаме Ви!“.

  В емоционалното си реч директорът на училището Росица Генова сподели, че най-труден за нея през тази година е бил денят, в който е дошла на работа, а училището е било празно заради извънредното положение по повод COVID 19. Директорката обаче подчерта, че зрелостниците и техните учители са преодолели успешно изпитанието и дистанционното обучение не е попречило резултатите от държавните изпити да са добри.

  Заради епидемичната обстановка абитуриентите не се събраха в двора на училището, а получиха поздравите от гимназията на мястото на тържеството им. Гост бе зам.-кметът Радослава Ставрева, която поднесе поздравителен адрес от кмета Николай Митков, в който се казва: „Искрено вярвам във Вашето бъдеще, защото бъдещето на нашата страна  това сте Вие!“

  Балът започна с традиционното отброяване до 12. А за доброто настроение на абитуриенти и гости се погрижиха Атанаска Тенева и Кристияна Сиракова.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Въ
   въпрос
   4 0
   18:58, 29 юни 2020
   Защо се радват нашите градски управляващи след като благодарение на ''прекрасната'' перспектива да бъдат безработни никои от тези младежи със сигурност няма да останат да градят бъдещето на града! Тъжно нали,но това е демократичната реалност?

  Хороскоп за 12.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
  12 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
  12 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
  12 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
  12 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
  12 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
  12 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
  12 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
  12 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
  12 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
  12 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
  12 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
  12 апр 2021
  Последни новини