11 °C

Абитуриентите на ПГСС отпразнуваха своя бал

  Абитуриентите на ПГСС „Васил Левски“, гр. Първомай отпразнуваха своята зрялост.

  Ден пред бала им, в двора на училището те получиха своите дипломи на специално тържество.

  58 ученици от дневна, задочна и самостоятелна форма на обучение завършиха 12 клас в Професионалната гимназия. След успешно положени държавни зрелостни и изпити и държавни изпити за придобиване на професионална квалификация 36 младежи получиха дипломи за завършено средно образование, 34 – свидетелства за професионална квалификация и 22 – удостоверения за завършен гимназиален етап.

  Първа получи своята диплома отличничката на випуска 2020 Яна Чобанова.Съучениците си и учителите приветстваха приветстваха други двама отличници - Мария Ставрева и Петьо Иванов. „На всички Вас, учители и служители на училището, благодарим, защото всеки един от Вас ни е научил на нещо. Днес сме по-уверени от всякога, че преди четири години направихме правилния избори и приехме да носим името на ПГСС „Васил Левски“

  От името на класните ръководители към абитуриентите се обърна Мая Калинова. Тя им пожела: „Дарявайте радост и не скъпете усмивките си за света! Вашият звезден миг предстои! Обичаме Ви!“.

  В емоционалното си реч директорът на училището Росица Генова сподели, че най-труден за нея през тази година е бил денят, в който е дошла на работа, а училището е било празно заради извънредното положение по повод COVID 19. Директорката обаче подчерта, че зрелостниците и техните учители са преодолели успешно изпитанието и дистанционното обучение не е попречило резултатите от държавните изпити да са добри.

  Заради епидемичната обстановка абитуриентите не се събраха в двора на училището, а получиха поздравите от гимназията на мястото на тържеството им. Гост бе зам.-кметът Радослава Ставрева, която поднесе поздравителен адрес от кмета Николай Митков, в който се казва: „Искрено вярвам във Вашето бъдеще, защото бъдещето на нашата страна  това сте Вие!“

  Балът започна с традиционното отброяване до 12. А за доброто настроение на абитуриенти и гости се погрижиха Атанаска Тенева и Кристияна Сиракова.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Въ
   въпрос
   4 0
   18:58, 29 юни 2020
   Защо се радват нашите градски управляващи след като благодарение на ''прекрасната'' перспектива да бъдат безработни никои от тези младежи със сигурност няма да останат да градят бъдещето на града! Тъжно нали,но това е демократичната реалност?

  Хороскоп за 30.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
  30 окт 2020
  Последни новини