Абитуриентите на ПГСС отпразнуваха своя бал

    Абитуриентите на ПГСС „Васил Левски“, гр. Първомай отпразнуваха своята зрялост.

    Ден пред бала им, в двора на училището те получиха своите дипломи на специално тържество.

    58 ученици от дневна, задочна и самостоятелна форма на обучение завършиха 12 клас в Професионалната гимназия. След успешно положени държавни зрелостни и изпити и държавни изпити за придобиване на професионална квалификация 36 младежи получиха дипломи за завършено средно образование, 34 – свидетелства за професионална квалификация и 22 – удостоверения за завършен гимназиален етап.

    Първа получи своята диплома отличничката на випуска 2020 Яна Чобанова.Съучениците си и учителите приветстваха приветстваха други двама отличници - Мария Ставрева и Петьо Иванов. „На всички Вас, учители и служители на училището, благодарим, защото всеки един от Вас ни е научил на нещо. Днес сме по-уверени от всякога, че преди четири години направихме правилния избори и приехме да носим името на ПГСС „Васил Левски“

    От името на класните ръководители към абитуриентите се обърна Мая Калинова. Тя им пожела: „Дарявайте радост и не скъпете усмивките си за света! Вашият звезден миг предстои! Обичаме Ви!“.

    В емоционалното си реч директорът на училището Росица Генова сподели, че най-труден за нея през тази година е бил денят, в който е дошла на работа, а училището е било празно заради извънредното положение по повод COVID 19. Директорката обаче подчерта, че зрелостниците и техните учители са преодолели успешно изпитанието и дистанционното обучение не е попречило резултатите от държавните изпити да са добри.

    Заради епидемичната обстановка абитуриентите не се събраха в двора на училището, а получиха поздравите от гимназията на мястото на тържеството им. Гост бе зам.-кметът Радослава Ставрева, която поднесе поздравителен адрес от кмета Николай Митков, в който се казва: „Искрено вярвам във Вашето бъдеще, защото бъдещето на нашата страна  това сте Вие!“

    Балът започна с традиционното отброяване до 12. А за доброто настроение на абитуриенти и гости се погрижиха Атанаска Тенева и Кристияна Сиракова.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Въ
      въпрос
      4 0
      18:58, 29 юни 2020
      Защо се радват нашите градски управляващи след като благодарение на ''прекрасната'' перспектива да бъдат безработни никои от тези младежи със сигурност няма да останат да градят бъдещето на града! Тъжно нали,но това е демократичната реалност?
    Последни новини