Социалистите в Първомай единодушно избраха Светозар Славчев за свой председател

Изображение 1 от 2

    На проведената в съботния ден отчетно-изборна конференция на  организация на БСП в Първомай, Светозар Славчев бе единодушно избран за неин председател.

    Гости на събитието бяха зам.- председателят на НС на БСП Кирил Добрев и зам.- председателят на Областния съвет на БСП Атанас Петков.

    Пред съпартийците си Николай Митков, председател на организацията до избора му за кмет  отчете: „Мандат 2016-2020 година бе успешен за организацията на БСП в община Първомай. На проведените четири избора социалистическата партия бе неизменно първа политическа сила в общината. А на Местни избори успя да спечели доверието на жителите и политическия резултат от това бе избран кмет на общината, най-голяма група общински съветници и кметове на населени места.“

    Конференцията единодушно избра своя нов председател Светозар Славчев. Временно изпълняващ длъжността от Местните избори до сега, той бе и единствено предложение от основните организации. Избрани бяха и новият състав на Общинския съвет, както и контролните органи за мандата 2020-2024 година. „През 2021 година ще ни предстоят два трудни избора- за Народно събрание и Президентски избори. Трябва да продължим да бъдем все така ангажирани с проблемите на обществото ни, да провеждаме ясна лява политика, трябва да сме дейни, за да продължим да бъдем фактор в местната политика и да върнем доверието в БСП в национален мащаб.“, заяви Светозар Славчев. Според него отговорността за промяна на статуквото е обща, и всеки трябва да допринесе за това да се утвърди БСП като носител на жизненонеобходимата лява алтернатива за развитие на България.

    Кирил Добрев поздрави организацията за постигнатите изборни победи и подкрепи предложенията за организационни реформи на първомайските социалисти. ПО-късно той даде специално интервю за Parvomai.NET, което скоро ще бъде публикувано.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      По
      Познат
      9 -2
      13:23, 29 юни 2020
      Добър човек, добър юрист. На добър час.
    • 2
      Не
      Непознат
      5 -4
      15:27, 29 юни 2020
      Някой ще отговори ли на въпроса кой покани Кирил Добрев в Първомай,предвид ситуацията с COVID-19???
    • 3
      Дя
      дядо благоев
      4 -6
      21:31, 29 юни 2020
      Аз ще ти кажа местните комунисти виждат на къде духа червения вятър и канят него. Едно време се кълняха на курнелия сега ще се кълнат на друг като истински комунисти. Щото много добре знаят че скоро ще се гонят враговете с партиен билет.
    • 4
      Та
      Татко Карло
      4 0
      07:40, 30 юни 2020
      Дървените човечета много лъжат.

    Още новини

    Последни новини