27 °C

Абитуриентите на „Златаров“ получиха дипломите си в деня на бала

  Необичайната обстановка заради коронаворуса създаде прецедент – абитуриентите на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ получиха своите дипломи минути преди да тръгнат към бала си.

  В двора на училището абитуриентите и тяхната класна ръководителка Радка Муратева демонстрираха стил, а преминавайки по червения килим и получавайки свидетелствата си за завършено средно образование в официални тоалети, те се доближиха до блясъка на филмовите награди.

  Носител на традиционната Златарова награда тази година е Кристина Христозова. 12 зрелостници бяха отличени с медали за отличен успех. За момичетата и момчетата на Випуск 2020 директорът на училището Чавдар Здравчев каза:

  „В една необичайна за всички нас обстановка те доказаха че са упорити, борбени, интелигентни и любознателни.Те проявиха силата и волята  да се справят с трудностите още преди да са стъпили в реалния живот и успяха. Потвърдиха, че зрелостта не се измерва с навършването на години, нито се афишира с документ. Зрелостта се определя с тяхната отговорност, дисциплина и от умението да не се огъват пред изпитанията и да вземат точните решения.“

  От името на своите съученици към присъстващите се обърна носителката на Златаровата награда Кристина Христозова. Тя благодари на кмета на общината Николай Митков, който е помогнал в организацията на бала. Благодари на директора Здравчев, затова че винаги е бил „най-добрият пример“. „Скъпи учители, на Вашата любов и всеотдайност дължим зрелостта си“, каза Кристина и продължи: „Скъпа госпожо Муратева, благодарим Ви за това, че преди 5 години от един клас Вие създадохте едно голямо семейство. Накрая тя благодари и на родителите, които са били неотлъчно до тях и са ги подкрепяли във всички изпитания.

  Последен думата взе и кметът Николай Митков, който им пожела където и да са през следващите години да се завръщат в Първомай, да мислите с любов за техния град, за тяхната община и да знаят, че са им нужни с техните енергия, младост и знания.

  След това всички абитуриенти получиха грамоти за проявена самоинициатива и включването им  за облагородяването на центъра на града.

  Танцов клуб „Евридика“ също се включи в празника с поздрав към абитуриентите и техните родители.

  Тържествената част завърши с празнично хоро. С украсените си  автомобили абитуриентите се отправиха към ресторанта. С мощен рев колоната беше предвождана от рокерския клуб.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Мн
   Много малко
   2 0
   11:23, 27 юни 2020
   Малко е един клас, защо така?
  • 2
   Бр
   Браво
   3 -6
   22:32, 27 юни 2020
   Много красиви са всички!Да са живи и здрави!Но язък,че господин Директора пуска постове за маски и т.н и той само замазва очите на хората!Срамота.....Няма оправия в тоя град ей!
   • Аб
    Абитюрент
    4 -1
    23:17, 27 юни 2020
    Към Браво.За нищо не ставаш моето момиче.Не се показвай от дупката си.
   • 56
    567
    2 0
    16:50, 28 юни 2020
    Хей Браво от какво да се срамува, от това че ти също не носиш маска и се чувстваш богопомазан. Няма да помрачиш настроението на младите хора, скрий се някъде в Балкана да не ръсиш тъпотии.
   • Пр
    Правопис
    0 0
    20:53, 30 юни 2020
    Към АбитЮрент: драги/драга, ти трябва да вземеш да хвърлиш един поглед на речника по правопис преди да говориш кой в коя дупка трябва да седи. :)
  • 3
   Пи
   Питанка
   0 0
   18:11, 28 юни 2020
   А Кирил Добрев в Първомай?
  • 4
   ??
   ????
   0 0
   18:47, 28 юни 2020
   Ами да,защо не пуснат статия за вчерашното му посещение?И ходи и по заведенията!Кой ще понесе отговорност ако нещо се случи?Кой разреши посещението му в нашия град точно сега?Все въпроси на които никой не дава отговор!

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  19 сеп 2020
  Последни новини