17 °C

Абитуриентите на „Златаров“ получиха дипломите си в деня на бала

  Необичайната обстановка заради коронаворуса създаде прецедент – абитуриентите на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ получиха своите дипломи минути преди да тръгнат към бала си.

  В двора на училището абитуриентите и тяхната класна ръководителка Радка Муратева демонстрираха стил, а преминавайки по червения килим и получавайки свидетелствата си за завършено средно образование в официални тоалети, те се доближиха до блясъка на филмовите награди.

  Носител на традиционната Златарова награда тази година е Кристина Христозова. 12 зрелостници бяха отличени с медали за отличен успех. За момичетата и момчетата на Випуск 2020 директорът на училището Чавдар Здравчев каза:

  „В една необичайна за всички нас обстановка те доказаха че са упорити, борбени, интелигентни и любознателни.Те проявиха силата и волята  да се справят с трудностите още преди да са стъпили в реалния живот и успяха. Потвърдиха, че зрелостта не се измерва с навършването на години, нито се афишира с документ. Зрелостта се определя с тяхната отговорност, дисциплина и от умението да не се огъват пред изпитанията и да вземат точните решения.“

  От името на своите съученици към присъстващите се обърна носителката на Златаровата награда Кристина Христозова. Тя благодари на кмета на общината Николай Митков, който е помогнал в организацията на бала. Благодари на директора Здравчев, затова че винаги е бил „най-добрият пример“. „Скъпи учители, на Вашата любов и всеотдайност дължим зрелостта си“, каза Кристина и продължи: „Скъпа госпожо Муратева, благодарим Ви за това, че преди 5 години от един клас Вие създадохте едно голямо семейство. Накрая тя благодари и на родителите, които са били неотлъчно до тях и са ги подкрепяли във всички изпитания.

  Последен думата взе и кметът Николай Митков, който им пожела където и да са през следващите години да се завръщат в Първомай, да мислите с любов за техния град, за тяхната община и да знаят, че са им нужни с техните енергия, младост и знания.

  След това всички абитуриенти получиха грамоти за проявена самоинициатива и включването им  за облагородяването на центъра на града.

  Танцов клуб „Евридика“ също се включи в празника с поздрав към абитуриентите и техните родители.

  Тържествената част завърши с празнично хоро. С украсените си  автомобили абитуриентите се отправиха към ресторанта. С мощен рев колоната беше предвождана от рокерския клуб.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Мн
   Много малко
   2 0
   11:23, 27 юни 2020
   Малко е един клас, защо така?
  • 2
   Бр
   Браво
   2 -6
   22:32, 27 юни 2020
   Много красиви са всички!Да са живи и здрави!Но язъ... Виж коментара
   • Аб
    Абитюрент
    4 -1
    23:17, 27 юни 2020
    Към Браво.За нищо не ставаш моето момиче.Не се показвай от дупката си.
   • 56
    567
    2 0
    16:50, 28 юни 2020
    Хей Браво от какво да се срамува, от това че ти също не носиш маска и се чувстваш богопомазан. Няма да помрачиш настроението на младите хора, скрий се някъде в Балкана да не ръсиш тъпотии.
   • Пр
    Правопис
    0 0
    20:53, 30 юни 2020
    Към АбитЮрент: драги/драга, ти трябва да вземеш да хвърлиш един поглед на речника по правопис преди да говориш кой в коя дупка трябва да седи. :)
  • 3
   Пи
   Питанка
   0 0
   18:11, 28 юни 2020
   А Кирил Добрев в Първомай?
  • 4
   ??
   ????
   0 0
   18:47, 28 юни 2020
   Ами да,защо не пуснат статия за вчерашното му посещение?И ходи и по заведенията!Кой ще понесе отговорност ако нещо се случи?Кой разреши посещението му в нашия град точно сега?Все въпроси на които никой не дава отговор!

  Хороскоп за 15.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  15 юли 2020
  Последни новини