Абитуриентите на „Златаров“ получиха дипломите си в деня на бала

    Необичайната обстановка заради коронаворуса създаде прецедент – абитуриентите на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ получиха своите дипломи минути преди да тръгнат към бала си.

    В двора на училището абитуриентите и тяхната класна ръководителка Радка Муратева демонстрираха стил, а преминавайки по червения килим и получавайки свидетелствата си за завършено средно образование в официални тоалети, те се доближиха до блясъка на филмовите награди.

    Носител на традиционната Златарова награда тази година е Кристина Христозова. 12 зрелостници бяха отличени с медали за отличен успех. За момичетата и момчетата на Випуск 2020 директорът на училището Чавдар Здравчев каза:

    „В една необичайна за всички нас обстановка те доказаха че са упорити, борбени, интелигентни и любознателни.Те проявиха силата и волята  да се справят с трудностите още преди да са стъпили в реалния живот и успяха. Потвърдиха, че зрелостта не се измерва с навършването на години, нито се афишира с документ. Зрелостта се определя с тяхната отговорност, дисциплина и от умението да не се огъват пред изпитанията и да вземат точните решения.“

    От името на своите съученици към присъстващите се обърна носителката на Златаровата награда Кристина Христозова. Тя благодари на кмета на общината Николай Митков, който е помогнал в организацията на бала. Благодари на директора Здравчев, затова че винаги е бил „най-добрият пример“. „Скъпи учители, на Вашата любов и всеотдайност дължим зрелостта си“, каза Кристина и продължи: „Скъпа госпожо Муратева, благодарим Ви за това, че преди 5 години от един клас Вие създадохте едно голямо семейство. Накрая тя благодари и на родителите, които са били неотлъчно до тях и са ги подкрепяли във всички изпитания.

    Последен думата взе и кметът Николай Митков, който им пожела където и да са през следващите години да се завръщат в Първомай, да мислите с любов за техния град, за тяхната община и да знаят, че са им нужни с техните енергия, младост и знания.

    След това всички абитуриенти получиха грамоти за проявена самоинициатива и включването им  за облагородяването на центъра на града.

    Танцов клуб „Евридика“ също се включи в празника с поздрав към абитуриентите и техните родители.

    Тържествената част завърши с празнично хоро. С украсените си  автомобили абитуриентите се отправиха към ресторанта. С мощен рев колоната беше предвождана от рокерския клуб.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Мн
      Много малко
      2 0
      11:23, 27 юни 2020
      Малко е един клас, защо така?
    • 2
      Бр
      Браво
      3 -6
      22:32, 27 юни 2020
      Много красиви са всички!Да са живи и здрави!Но язък,че господин Директора пуска постове за маски и т.н и той само замазва очите на хората!Срамота.....Няма оправия в тоя град ей!
      • Аб
        Абитюрент
        4 -1
        23:17, 27 юни 2020
        Към Браво.За нищо не ставаш моето момиче.Не се показвай от дупката си.
      • 56
        567
        2 0
        16:50, 28 юни 2020
        Хей Браво от какво да се срамува, от това че ти също не носиш маска и се чувстваш богопомазан. Няма да помрачиш настроението на младите хора, скрий се някъде в Балкана да не ръсиш тъпотии.
      • Пр
        Правопис
        0 0
        20:53, 30 юни 2020
        Към АбитЮрент: драги/драга, ти трябва да вземеш да хвърлиш един поглед на речника по правопис преди да говориш кой в коя дупка трябва да седи. :)
    • 3
      Пи
      Питанка
      0 0
      18:11, 28 юни 2020
      А Кирил Добрев в Първомай?
    • 4
      ??
      ????
      0 0
      18:47, 28 юни 2020
      Ами да,защо не пуснат статия за вчерашното му посещение?И ходи и по заведенията!Кой ще понесе отговорност ако нещо се случи?Кой разреши посещението му в нашия град точно сега?Все въпроси на които никой не дава отговор!
    Последни новини