10 °C

Абитуриентите на „Златаров“ получиха дипломите си в деня на бала

  Необичайната обстановка заради коронаворуса създаде прецедент – абитуриентите на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ получиха своите дипломи минути преди да тръгнат към бала си.

  В двора на училището абитуриентите и тяхната класна ръководителка Радка Муратева демонстрираха стил, а преминавайки по червения килим и получавайки свидетелствата си за завършено средно образование в официални тоалети, те се доближиха до блясъка на филмовите награди.

  Носител на традиционната Златарова награда тази година е Кристина Христозова. 12 зрелостници бяха отличени с медали за отличен успех. За момичетата и момчетата на Випуск 2020 директорът на училището Чавдар Здравчев каза:

  „В една необичайна за всички нас обстановка те доказаха че са упорити, борбени, интелигентни и любознателни.Те проявиха силата и волята  да се справят с трудностите още преди да са стъпили в реалния живот и успяха. Потвърдиха, че зрелостта не се измерва с навършването на години, нито се афишира с документ. Зрелостта се определя с тяхната отговорност, дисциплина и от умението да не се огъват пред изпитанията и да вземат точните решения.“

  От името на своите съученици към присъстващите се обърна носителката на Златаровата награда Кристина Христозова. Тя благодари на кмета на общината Николай Митков, който е помогнал в организацията на бала. Благодари на директора Здравчев, затова че винаги е бил „най-добрият пример“. „Скъпи учители, на Вашата любов и всеотдайност дължим зрелостта си“, каза Кристина и продължи: „Скъпа госпожо Муратева, благодарим Ви за това, че преди 5 години от един клас Вие създадохте едно голямо семейство. Накрая тя благодари и на родителите, които са били неотлъчно до тях и са ги подкрепяли във всички изпитания.

  Последен думата взе и кметът Николай Митков, който им пожела където и да са през следващите години да се завръщат в Първомай, да мислите с любов за техния град, за тяхната община и да знаят, че са им нужни с техните енергия, младост и знания.

  След това всички абитуриенти получиха грамоти за проявена самоинициатива и включването им  за облагородяването на центъра на града.

  Танцов клуб „Евридика“ също се включи в празника с поздрав към абитуриентите и техните родители.

  Тържествената част завърши с празнично хоро. С украсените си  автомобили абитуриентите се отправиха към ресторанта. С мощен рев колоната беше предвождана от рокерския клуб.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Мн
   Много малко
   2 0
   11:23, 27 юни 2020
   Малко е един клас, защо така?
  • 2
   Бр
   Браво
   3 -6
   22:32, 27 юни 2020
   Много красиви са всички!Да са живи и здрави!Но язък,че господин Директора пуска постове за маски и т.н и той само замазва очите на хората!Срамота.....Няма оправия в тоя град ей!
   • Аб
    Абитюрент
    4 -1
    23:17, 27 юни 2020
    Към Браво.За нищо не ставаш моето момиче.Не се показвай от дупката си.
   • 56
    567
    2 0
    16:50, 28 юни 2020
    Хей Браво от какво да се срамува, от това че ти също не носиш маска и се чувстваш богопомазан. Няма да помрачиш настроението на младите хора, скрий се някъде в Балкана да не ръсиш тъпотии.
   • Пр
    Правопис
    0 0
    20:53, 30 юни 2020
    Към АбитЮрент: драги/драга, ти трябва да вземеш да хвърлиш един поглед на речника по правопис преди да говориш кой в коя дупка трябва да седи. :)
  • 3
   Пи
   Питанка
   0 0
   18:11, 28 юни 2020
   А Кирил Добрев в Първомай?
  • 4
   ??
   ????
   0 0
   18:47, 28 юни 2020
   Ами да,защо не пуснат статия за вчерашното му посещение?И ходи и по заведенията!Кой ще понесе отговорност ако нещо се случи?Кой разреши посещението му в нашия град точно сега?Все въпроси на които никой не дава отговор!
  Последни новини