1 °C

Абитуриентите на „Златаров“ получиха дипломите си в деня на бала

  Необичайната обстановка заради коронаворуса създаде прецедент – абитуриентите на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ получиха своите дипломи минути преди да тръгнат към бала си.

  В двора на училището абитуриентите и тяхната класна ръководителка Радка Муратева демонстрираха стил, а преминавайки по червения килим и получавайки свидетелствата си за завършено средно образование в официални тоалети, те се доближиха до блясъка на филмовите награди.

  Носител на традиционната Златарова награда тази година е Кристина Христозова. 12 зрелостници бяха отличени с медали за отличен успех. За момичетата и момчетата на Випуск 2020 директорът на училището Чавдар Здравчев каза:

  „В една необичайна за всички нас обстановка те доказаха че са упорити, борбени, интелигентни и любознателни.Те проявиха силата и волята  да се справят с трудностите още преди да са стъпили в реалния живот и успяха. Потвърдиха, че зрелостта не се измерва с навършването на години, нито се афишира с документ. Зрелостта се определя с тяхната отговорност, дисциплина и от умението да не се огъват пред изпитанията и да вземат точните решения.“

  От името на своите съученици към присъстващите се обърна носителката на Златаровата награда Кристина Христозова. Тя благодари на кмета на общината Николай Митков, който е помогнал в организацията на бала. Благодари на директора Здравчев, затова че винаги е бил „най-добрият пример“. „Скъпи учители, на Вашата любов и всеотдайност дължим зрелостта си“, каза Кристина и продължи: „Скъпа госпожо Муратева, благодарим Ви за това, че преди 5 години от един клас Вие създадохте едно голямо семейство. Накрая тя благодари и на родителите, които са били неотлъчно до тях и са ги подкрепяли във всички изпитания.

  Последен думата взе и кметът Николай Митков, който им пожела където и да са през следващите години да се завръщат в Първомай, да мислите с любов за техния град, за тяхната община и да знаят, че са им нужни с техните енергия, младост и знания.

  След това всички абитуриенти получиха грамоти за проявена самоинициатива и включването им  за облагородяването на центъра на града.

  Танцов клуб „Евридика“ също се включи в празника с поздрав към абитуриентите и техните родители.

  Тържествената част завърши с празнично хоро. С украсените си  автомобили абитуриентите се отправиха към ресторанта. С мощен рев колоната беше предвождана от рокерския клуб.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Мн
   Много малко
   2 0
   11:23, 27 юни 2020
   Малко е един клас, защо така?
  • 2
   Бр
   Браво
   3 -6
   22:32, 27 юни 2020
   Много красиви са всички!Да са живи и здрави!Но язък,че господин Директора пуска постове за маски и т.н и той само замазва очите на хората!Срамота.....Няма оправия в тоя град ей!
   • Аб
    Абитюрент
    4 -1
    23:17, 27 юни 2020
    Към Браво.За нищо не ставаш моето момиче.Не се показвай от дупката си.
   • 56
    567
    2 0
    16:50, 28 юни 2020
    Хей Браво от какво да се срамува, от това че ти също не носиш маска и се чувстваш богопомазан. Няма да помрачиш настроението на младите хора, скрий се някъде в Балкана да не ръсиш тъпотии.
   • Пр
    Правопис
    0 0
    20:53, 30 юни 2020
    Към АбитЮрент: драги/драга, ти трябва да вземеш да хвърлиш един поглед на речника по правопис преди да говориш кой в коя дупка трябва да седи. :)
  • 3
   Пи
   Питанка
   0 0
   18:11, 28 юни 2020
   А Кирил Добрев в Първомай?
  • 4
   ??
   ????
   0 0
   18:47, 28 юни 2020
   Ами да,защо не пуснат статия за вчерашното му посещение?И ходи и по заведенията!Кой ще понесе отговорност ако нещо се случи?Кой разреши посещението му в нашия град точно сега?Все въпроси на които никой не дава отговор!

  Хороскоп за 02.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
  02 дек 2020
  Последни новини