13 °C

“Отвъд гланца” и Святослав Моисеенко в Дебър

Изображение 1 от 2

    На втория ден на Великден в кафе „Моник” в Дебър академик Марин Кадиев емоционално и обстойно представи книгата на Святослав Моисеенко „Отвъд гланца”.

    За автота и идеята за издаването на тази книга на български език разказа Людмила Сугарева, журналист от БНР – Пловдив и редактор на изданието.

    Самият автор Святослав Моисеенко разказа от първо лице за срещите си с Михаил Горбачов, Раиса Горбачова, Борис Елцин, Джуна, Людмила Гурченко и още много интересни личности, които присъстват и в самата книга. Моисеенко е не само писател и публицист, той е и поет и композитор, завършил теология, изключително харизматична личност. По настояване на Нели Атанасова, водеща на срещата, той прочете свое стихотворение посветено на Людмила Гурченко, написано в деня на нейната смърт.

    Малко по-късно рецитира още две свои стихотворения, които също много харесаха на публиката.

    В залата имаше и гости от Ниш, Сърбия, които дойдоха с кмета на общината Ангел Папазов и съпругата му д-р Мария Павлова. Те също бяха впечатлени и на финала пожелаха да изкажат мнение.

    По настояване на Моисеенко свое стихотворение прочете Дончо Дончев, който сподели, че за пръв път сега се вижда с госта от Москва, но е останал изненадан и за него е чест, че той е харесал поезията му.

    След като водещата Нели Атанасова закри официалната част, Моисеенко дълго надписва книги за чакащите за автограф.

    Красимира Ст. Славова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини