33 °C

Болницата и МЦ I няма да отчисляват дивидент от печалбата си

Общинските медицински дружества изготвиха своите отчети и ги представиха на общинските съветници. 93 017,51 лв. е печалбата на МБАЛ – Първомай за 2018 година, а Медицински център I  има печалба в размер на 8750, 95 лв. Здравните заведения нямат непокрити загуби от предишни години.

На последната си сесия местният парламент гласува да не се отчислява дивидентът, който се полага на общината. „Всеки един лев, от реализираната от дружествата печалба за 2018 година е крайно необходим за дейността и развитието на двете лечебни заведения през настоящата и следващите години“, се казва в докладната на кмета Ангел Папазов, с която бе поискано дивидентът да бъде оставен в сметките на болницата и медицинския център.

Пред общинските съветници той сподели удовлетвореност от работата им и подчерта, че около 20 % от пациентите им не са от Първомай.

Според д-р Румяна Бойлова предстои реализацията на проекти за енергийна ефективност, за които за МБАЛ – Първомай ще са необходими 90 000 лв., а за МЦ I – 60 000 лв. за съфинансирането им.

Въпреки разбирането от страна на съветниците и готовността за реализирането на проектите, управителят на медицинските дружества сподели, че проблемите им в скоро време няма да бъдат нито липсата на медицинската апаратура или инструментариум, нито дори ниското финансово обезпечаване. Най-големият проблем ще бъдат кадрите – осигуряването на специалисти ще стане най-сериозната задача пред здравните заведения.

По време на общинската сесия беше избран и одитор, който да направи финансовите отчети за 2019 година.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  9 -2
  09:57, 30 апр 2019
  ъм нурмалу ие тува полужение иедно време къту имаше кадри те ги изгониха за да съ задуволят некви партийни интиреси някуй дъ стани началник друг да уреди некви кръдци и за тва сига най дубрия начин е дъ съ сложи една тъбела на куяту да пише "Болницътъ е на самоубслужване". Щоту ни може един доктур да зима хиляди а иедна сестръ да мизерства с 500 лева. Ей за тва болницътъ със супермудерната си техника и тихнология жъ стане на самоубслужване даже е хубаву да си ги събират тия парички и след 5-6 гудини да купят още по мудерна техника та като иде буковеца в болницътъ да ляга на скенера да натиска копчету и диагнозата да му е в ръките после фата влака и отива да съ ликува в плоудиу така жъ съ прочуйм в целия свят и жъ станим пример за подръжание а наще прочути доктуре да ги видим къде жъ си намерят рабута.
  • 11
   111111
   2 -1
   03:15, 2 май 2019
   Тъпо! Мнооого, много тъпо!
 • 2
  Пи
  питагор
  1 -1
  06:46, 2 май 2019
  ниека да ие тъпо тя рабутата се пиче. След време хората дету нямат пърички да съ ликуват в плоудиу софия стара загора жъ трябва да разчитат на местни личители и шамани точну тугава пърумай ще стане скандално известна туристическа дистинация тъкъва къкъвъту я иска ангу. Жъ идват туристи ут европа да гледат кък в европейска държава хората се лекуват ут шъмани и знахари демек пърумай жъ стане етнографски резерват хората да гледат кък съ живяли техните прадеди преди 2000 гудини.

Хороскоп за 17.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Поддържайки коректни взаимоотношения с хората около вас, делата ви ще се развиват по начина, който желаете. Без излишни вълнения ще работите по тях, осигурявайки си добро присъствие на професионалната сцена. С конструктивно мислене и подход ще заемете активна позиция, насочена към пропуските в организацията и управлението на нещата, които зависят от вас.
17.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Съмненията ви в нещо или някого не ви оставят и това внася напрежение в живота ви. Изчистете проблема, каквото и да ви струва това. Мислете позитивно и погледнете на всичко откъм добрата му страна. Но нито за миг не се съмнявайте в себе си. Имате много основания да сте доволни от това, което сте постигнали.
17.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едно нововъведение значително ще ви улесни в работата ви. Не се поддавайте на мрачни мисли и вярвайте в скорошния си успех. Бъдете сигурни, той няма да закъснее. Негов предвестник са добрите новини, които ще получите, а също и случващото се. Печалбите ви ще са в пъти повече, отколкото, ако бяхте останали пасивни и чакащи.
17.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ако се чувствате добре под светлината на прожекторите, то днес е вашият ден. Постоянно ще бъдете в центъра на вниманието, а компетентната ви преценка ще се котира високо. Не се заблуждавайте, че ви надценяват. Просто всичко днес ви върви и това ви личи.
17.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умеете да навеждате другите на своите мисли и успешно ще решите свой проблем. Ще ви повярват, но ако не сте искрени, ще съжалявате в последствие. Оставете нещата, които не са ви ясни на специалистите и се заемете със силните си страни. Развийте потенциала си и ще се гордеете с постиженията си.
17.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
17.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Бъдете реалисти и не хранете очаквания, които няма да се случат днес. По-важно е да покажете стабилното си присъствие там, където сте, като заложите на опита, знанията и авторитета си. Ще има развития за бизнеса и връзката ви, но всичко по реда си. Любознателните от вас ще научат интересни детайли по тема, която ще ги вълнува в бъдеще.
17.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стремежът ви към нови и непознати неща ще се задълбочи и ще ви подтикне да вземете по-смели решения. Ако подобрите общителността си и станете по-толерантни към мнението на другите ще имате успехи. Здравословно състояние на близък човек ще ви притесни и вечерта ще търсите компанията на приятели и на хора, с които да се отморите.
17.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сериозността на задачите ви изисква да сте повече отговорни към работата си, за да приключи деня ви успешно. С реален поглед върху събитията, ще се възползвате от даденостите и ще ги накарате да работят за вас. За другите може и да е трудно осъществимо, но вие ще го направите елегантно и с резултат.
17.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Проявете разбиране към мисленето на хората, с които участвате в реализацията на общ проект и няма да съжалявате. Добронамерено изчистете спорните моменти и ускорете сроковете, можете да се справите. Излъчвате увереност и стабилност, която се отразява добре на всички около вас.
17.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Служебни, бизнес и здравословни въпроси ще стоят пред повечето от вас днес. Цените времето си и не бихте желали да губите от енергията си в празни приказки и действия без резултат. Позициите ви на работното място ще се стабилизират, което е глътка свеж въздух за напрегнатото ви ежедневие.
17.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
С делови и точни действия ще привеждате в ход програмата си, запазвайки и доброто си настроение. В открит разговор ще изчиствате недоразуменията и ще разработвате новите си идеи в движение. Ангажираността ви с чужди проблеми няма да ви тежи, отличната ви форма и желание за взаимопомощ са очевидни.
17.09.2019
Последни новини