16 °C

Болницата и МЦ I няма да отчисляват дивидент от печалбата си

Общинските медицински дружества изготвиха своите отчети и ги представиха на общинските съветници. 93 017,51 лв. е печалбата на МБАЛ – Първомай за 2018 година, а Медицински център I  има печалба в размер на 8750, 95 лв. Здравните заведения нямат непокрити загуби от предишни години.

На последната си сесия местният парламент гласува да не се отчислява дивидентът, който се полага на общината. „Всеки един лев, от реализираната от дружествата печалба за 2018 година е крайно необходим за дейността и развитието на двете лечебни заведения през настоящата и следващите години“, се казва в докладната на кмета Ангел Папазов, с която бе поискано дивидентът да бъде оставен в сметките на болницата и медицинския център.

Пред общинските съветници той сподели удовлетвореност от работата им и подчерта, че около 20 % от пациентите им не са от Първомай.

Според д-р Румяна Бойлова предстои реализацията на проекти за енергийна ефективност, за които за МБАЛ – Първомай ще са необходими 90 000 лв., а за МЦ I – 60 000 лв. за съфинансирането им.

Въпреки разбирането от страна на съветниците и готовността за реализирането на проектите, управителят на медицинските дружества сподели, че проблемите им в скоро време няма да бъдат нито липсата на медицинската апаратура или инструментариум, нито дори ниското финансово обезпечаване. Най-големият проблем ще бъдат кадрите – осигуряването на специалисти ще стане най-сериозната задача пред здравните заведения.

По време на общинската сесия беше избран и одитор, който да направи финансовите отчети за 2019 година.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  9 -2
  09:57, 30 апр 2019
  ъм нурмалу ие тува полужение иедно време къту имаше кадри те ги изгониха за да съ задуволят некви партийни интиреси някуй дъ стани началник друг да уреди некви кръдци и за тва сига най дубрия начин е дъ съ сложи една тъбела на куяту да пише "Болницътъ е на самоубслужване". Щоту ни може един доктур да зима хиляди а иедна сестръ да мизерства с 500 лева. Ей за тва болницътъ със супермудерната си техника и тихнология жъ стане на самоубслужване даже е хубаву да си ги събират тия парички и след 5-6 гудини да купят още по мудерна техника та като иде буковеца в болницътъ да ляга на скенера да натиска копчету и диагнозата да му е в ръките после фата влака и отива да съ ликува в плоудиу така жъ съ прочуйм в целия свят и жъ станим пример за подръжание а наще прочути доктуре да ги видим къде жъ си намерят рабута.
  • 11
   111111
   2 -1
   03:15, 2 май 2019
   Тъпо! Мнооого, много тъпо!
 • 2
  Пи
  питагор
  1 -1
  06:46, 2 май 2019
  ниека да ие тъпо тя рабутата се пиче. След време хората дету нямат пърички да съ ликуват в плоудиу софия стара загора жъ трябва да разчитат на местни личители и шамани точну тугава пърумай ще стане скандално известна туристическа дистинация тъкъва къкъвъту я иска ангу. Жъ идват туристи ут европа да гледат кък в европейска държава хората се лекуват ут шъмани и знахари демек пърумай жъ стане етнографски резерват хората да гледат кък съ живяли техните прадеди преди 2000 гудини.

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
23 сеп 2020
Последни новини