4 °C

Болницата и МЦ I няма да отчисляват дивидент от печалбата си

Общинските медицински дружества изготвиха своите отчети и ги представиха на общинските съветници. 93 017,51 лв. е печалбата на МБАЛ – Първомай за 2018 година, а Медицински център I  има печалба в размер на 8750, 95 лв. Здравните заведения нямат непокрити загуби от предишни години.

На последната си сесия местният парламент гласува да не се отчислява дивидентът, който се полага на общината. „Всеки един лев, от реализираната от дружествата печалба за 2018 година е крайно необходим за дейността и развитието на двете лечебни заведения през настоящата и следващите години“, се казва в докладната на кмета Ангел Папазов, с която бе поискано дивидентът да бъде оставен в сметките на болницата и медицинския център.

Пред общинските съветници той сподели удовлетвореност от работата им и подчерта, че около 20 % от пациентите им не са от Първомай.

Според д-р Румяна Бойлова предстои реализацията на проекти за енергийна ефективност, за които за МБАЛ – Първомай ще са необходими 90 000 лв., а за МЦ I – 60 000 лв. за съфинансирането им.

Въпреки разбирането от страна на съветниците и готовността за реализирането на проектите, управителят на медицинските дружества сподели, че проблемите им в скоро време няма да бъдат нито липсата на медицинската апаратура или инструментариум, нито дори ниското финансово обезпечаване. Най-големият проблем ще бъдат кадрите – осигуряването на специалисти ще стане най-сериозната задача пред здравните заведения.

По време на общинската сесия беше избран и одитор, който да направи финансовите отчети за 2019 година.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  9 -2
  09:57, 30 апр 2019
  ъм нурмалу ие тува полужение иедно време къту имаше кадри те ги изгониха за да съ задуволят некви партийни интиреси някуй дъ стани началник друг да уреди некви кръдци и за тва сига най дубрия начин е дъ съ сложи една тъбела на куяту да пише "Болницътъ е на самоубслужване". Щоту ни може един доктур да зима хиляди а иедна сестръ да мизерства с 500 лева. Ей за тва болницътъ със супермудерната си техника и тихнология жъ стане на самоубслужване даже е хубаву да си ги събират тия парички и след 5-6 гудини да купят още по мудерна техника та като иде буковеца в болницътъ да ляга на скенера да натиска копчету и диагнозата да му е в ръките после фата влака и отива да съ ликува в плоудиу така жъ съ прочуйм в целия свят и жъ станим пример за подръжание а наще прочути доктуре да ги видим къде жъ си намерят рабута.
  • 11
   111111
   2 -1
   03:15, 2 май 2019
   Тъпо! Мнооого, много тъпо!
 • 2
  Пи
  питагор
  1 -1
  06:46, 2 май 2019
  ниека да ие тъпо тя рабутата се пиче. След време хората дету нямат пърички да съ ликуват в плоудиу софия стара загора жъ трябва да разчитат на местни личители и шамани точну тугава пърумай ще стане скандално известна туристическа дистинация тъкъва къкъвъту я иска ангу. Жъ идват туристи ут европа да гледат кък в европейска държава хората се лекуват ут шъмани и знахари демек пърумай жъ стане етнографски резерват хората да гледат кък съ живяли техните прадеди преди 2000 гудини.

Хороскоп за 19.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят може да се окаже наситен предизвикателства от всякакво естество. Бъдете готови за промени около себе си. Най-вероятно те ще са свързани само с положителни емоции. Имате възможност да изгладите отношенията си с човек, на когото особено държите и това ще ви зарадва. Вечерта бъдете сред близки хора.
19 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е по-добре да избягвате контактите с по-широк кръг хора, защото не е изключено да се натъкнат на избухливостта и гнева ви. Изключителната ви раздразнителност се дължи на преумора и изтощение. Прекарайте вечерта вкъщи с любимия човек.
19 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Настроението ви днес ще променливо поради различните дела, с които се заемате. За да останете доволни от работата си днес обаче е за препоръчване да вършите само онова, което ви е по сърце и да избягвате отношения с хора, които ви натоварват емоционално. Ще имате възможност да прекарате края на деня в приятната компания на нови хора.
19 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се оставяйте друг да взема решения вместо вас. Осигурете си личен периметър и свободата, на която толкова държите. Ако ви въвлекат в спор бъдете по-въздържани, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи с любимия човек. Дайте му повече време. Може да бъдете прекалено мнителни и това да изнерви обстановката.
19 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможни са здравословни неразположения, предвид забързаното ви темпо и стреса, на който сте подложени. Вземете мерки за възстановяване, като започнете от почивката си. Всичко е осъществимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа, но на вас ли го казвам.
19 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят може да бъде много приятен и спокоен, ако избегнете кавгите у дома. Проявете повече търпение и толерантност спрямо близките си. Ако го направите, ще успеете да прекарате чудесен ден със семейството си. Професионален ангажимент може да наложи предварителна подготовка. Предстоящата седмица ще бъде много важна.
19 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
19 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сигурното е, че няма да прекарате този ден у дома. Непрекъснато ще сте в движение, вършейки различни неща и срещайки се с нови хора. Ще научите много новини, полезни за вашата дейност. Около вас витае добро настроение и стремеж към разнообразие, което ви прави желана компания навсякъде, където отидете. Не правете прибързани заключения.
19 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
19 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Рискувате да се предоверите на малко познат човек, който най-вероятно ще ви подведе. Ако вече сте го сторили все още имате възможност да сведете негативните последици до минимум. Действайте бързо и при повече късмет можете дори да извлечете и дивиденти от ситуацията. Не омаловажавайте успеха на ваши близки и им отдайте заслуженото внимание.
19 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви разнообразен ден, в който вие ще имате възможност да решите как да си почивате и с кого. Настроението ви е чудесно, което е предпоставка да се чувствате добре на всяко място. Очаквайте приятна изненада от страна на любимия човек, който ще събуди неподозирани чувства у вас. Вечерта ви предстои събитие, което ви настройва позитивно.
19 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете сигурни, че за всяко нещо си има време. Ще чуете добри новини от делови характер. В личен план ви очакват разбирателство и споделени мигове. Среща с роднини или стари приятели ще подобри настроението ви. Мислете повече са собственото си спокойствие. Никой освен самите вие не може да ви го осигури.
19 яну 2020
Последни новини