5 °C

Болницата и МЦ I няма да отчисляват дивидент от печалбата си

Общинските медицински дружества изготвиха своите отчети и ги представиха на общинските съветници. 93 017,51 лв. е печалбата на МБАЛ – Първомай за 2018 година, а Медицински център I  има печалба в размер на 8750, 95 лв. Здравните заведения нямат непокрити загуби от предишни години.

На последната си сесия местният парламент гласува да не се отчислява дивидентът, който се полага на общината. „Всеки един лев, от реализираната от дружествата печалба за 2018 година е крайно необходим за дейността и развитието на двете лечебни заведения през настоящата и следващите години“, се казва в докладната на кмета Ангел Папазов, с която бе поискано дивидентът да бъде оставен в сметките на болницата и медицинския център.

Пред общинските съветници той сподели удовлетвореност от работата им и подчерта, че около 20 % от пациентите им не са от Първомай.

Според д-р Румяна Бойлова предстои реализацията на проекти за енергийна ефективност, за които за МБАЛ – Първомай ще са необходими 90 000 лв., а за МЦ I – 60 000 лв. за съфинансирането им.

Въпреки разбирането от страна на съветниците и готовността за реализирането на проектите, управителят на медицинските дружества сподели, че проблемите им в скоро време няма да бъдат нито липсата на медицинската апаратура или инструментариум, нито дори ниското финансово обезпечаване. Най-големият проблем ще бъдат кадрите – осигуряването на специалисти ще стане най-сериозната задача пред здравните заведения.

По време на общинската сесия беше избран и одитор, който да направи финансовите отчети за 2019 година.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  9 -2
  09:57, 30 апр 2019
  ъм нурмалу ие тува полужение иедно време къту имаше кадри те ги изгониха за да съ задуволят некви партийни интиреси някуй дъ стани началник друг да уреди некви кръдци и за тва сига най дубрия начин е дъ съ сложи една тъбела на куяту да пише "Болницътъ е на самоубслужване". Щоту ни може един доктур да зима хиляди а иедна сестръ да мизерства с 500 лева. Ей за тва болницътъ със супермудерната си техника и тихнология жъ стане на самоубслужване даже е хубаву да си ги събират тия парички и след 5-6 гудини да купят още по мудерна техника та като иде буковеца в болницътъ да ляга на скенера да натиска копчету и диагнозата да му е в ръките после фата влака и отива да съ ликува в плоудиу така жъ съ прочуйм в целия свят и жъ станим пример за подръжание а наще прочути доктуре да ги видим къде жъ си намерят рабута.
  • 11
   111111
   2 -1
   03:15, 2 май 2019
   Тъпо! Мнооого, много тъпо!
 • 2
  Пи
  питагор
  1 -1
  06:46, 2 май 2019
  ниека да ие тъпо тя рабутата се пиче. След време хората дету нямат пърички да съ ликуват в плоудиу софия стара загора жъ трябва да разчитат на местни личители и шамани точну тугава пърумай ще стане скандално известна туристическа дистинация тъкъва къкъвъту я иска ангу. Жъ идват туристи ут европа да гледат кък в европейска държава хората се лекуват ут шъмани и знахари демек пърумай жъ стане етнографски резерват хората да гледат кък съ живяли техните прадеди преди 2000 гудини.

Хороскоп за 29.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Като истински реалисти не храните големи очаквания, но е сигурно, че ще има какво да ви зарадва днес. Ще се почувствате доволни, че сте помогнали на някого, а за другото, вие сте свикнали. Целите ви са по-дълготрайни и липсата на финансови успехи няма да се отрази неблагоприятно на изпълнението им.
29 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ако искате силите ви да стигнат за всичко, което предвиждате днес, работете по-спокойно. Излишните емоции ще ви изхабят бързо, което не е във ваш интерес. В този ред на мисли не търсете конфронтация с никой и не пречете на другите да говорят. Погрижете се за себе си, като решите собствените си проблеми.
29 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Опитайте се да не преувеличавате проблемите, които ще съпътстват деня ви. От вас зависи да им се поддадете или да откриете позитивните възможности, които също няма да липсват. Ще имате подкрепата на ваши близки и това вероятно ще ви е изключително полезно. Усмихвайте се по-често.
29 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
29 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Изпълнени сте със самоувереност и добро настроение. Това е чудесно, но не подценявайте реалността. Вие най-добре знаете, че тя не винаги е такава, каквато ви изглежда. Опитвайте се да избягвате споровете, рискувате да си навлечете излишни неприятности. В интимната сферата очаквайте голям интерес към вас.
29 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересите ви в нова сфера на дейност ще ви подтикнат да се запознаете отблизо с детайли и тънкости, скрити на пръв поглед. Общите занимания също ще се толерират и в тази връзка ще ускорите приключването на срочна задача. Не пропускайте да зарадвате близките си с жест на внимание, още повече, че те го очакват.
29 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Погрижете се да не поемате чужди задължения, дори ако се наложи да не направите услуга на някого. В противен случай рискувате да объркате всичките си ангажименти за деня. Изненадайте вашия партньор с малък подарък. Очакват ви предложения, на които не бързайте да отказвате. Успехът ви там няма да бъде бърз, но за това пък ще ви носи дълго време печалба.
29 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Случващото се около вас ще затвърди усещането ви, че можете да се справите не по-зле от всеки друг, предвид общи задачи и ангажименти. Не позволявайте на депресията да ви завладее, имате сили и ще успеете. Нечия любов и внимание ще ви дават кураж и вдъхновение. Дамите ще се чувстват в свои води днес и ще извлекат дивиденти за бъдещето си.
29 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви занимават преди всичко грижите по семейството и на втори план личното ви здраве. Не допускайте евентуално недоразумение с околните да помрачи настроението ви. Изяснете се на мига и продължете напред. Не тръгвайте в последния момент на път, неподготвени. Помислете и за външния си вид.
29 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В стремежа си да побеждавате на всяка цена, разчитайте най-вече на себе си. Така ще вините само себе си, ако в края на деня се почувствате неудовлетворени. Но повече имате шансове да успеете. Положително развитие на връзка, която до сега ви е носила повече тревоги.
29 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Свършете работата, която ви е останала днес и едва тогава помислете да приятното прекарване, което сте планирали. Ако направите обратното, най-вероятно ще останете разочаровани и от двете. Приятелите ви посочват грешки, които най-добре ще е да коригирате. Не проявявайте излишна упоритост в това отношение, просто не е във ваша полза.
29 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Деня ще бъде напрегнат. Сведете контактите си до минимум за да не се разочаровате. Ще срещнете враждебност, която, като бумеранг може да връщате на подателя й , ако сте добронамерени. Запазете за себе си своите мисли и не се налагайте. Вашия духовен свят ще ви приюти и защити от недоброжелатели.
29 фев 2020
Последни новини