Честит празник на всички работещи в сферата на здравеопазването!

Денят на здравният работник днес посрещат работещите и в Първомайска община като специалисти или общопрактикуващи лекари, фелдшери, медицински сестри, акушерки, лаборанти, санитари от частни и общински здравни заведения.

Въпреки ударите, които получи първомайската болница през последните месеци и вече безсолната шега, която я сравнява със смъртността на птицекланицата, местните лекари, медицински сестри и санитари се грижат за пациенти на повече от 5 общини.

20% от лекуващите се и консултиращите се в кабинетите на първомайските специалисти са жители на населени места в Хасковска, Пловдивска и Сарозагорска области.

Общинските болница и Медицински център 1 никога не са имали финансови затруднения. Селата в първомайска община имат функциониращи здравни служби.

Улисани около великденските приготовления и съвпадението на 7 април с църковните празници, не бива да забравяме да кажем „благодаря“ на хората, които се грижат за нашето здраве.

7 април е професионалният празник на работещите в здравеопазването. На тази дата се чества и Световният ден на здравето, след като през 1948 г. е създадена Световната здравна организация (WHO) в Женева. От 1964 г. тази дата започва да се отбелязва и у нас като деня на здравния работник.

През последните години лекарското съсловие изпитва затруднения, създадени от икономическите и политически препятствия. Здравните работнице съвсем не се ползват с полагащият им се авторитет. Нека съвпадението с възкресенските празници да е отправна точка във възкръсването  на българското здравеопазване. Всички ние – техните пациентите се надяваме на една по-справедлива и добра организация, която да им даде възможност да реализират своите способности и знания, полаганите от тях грижи да са по-ефективни, а пациентите им все по-благодарни.

Честит празник!

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини