Полиция, вътрешни войски и бронетехника на Триумфалния площад в Москва

Подразделения на полицията и вътрешни войски се разполагат около Триумфалния площад в Москва, съобщава "Интерфакс". РИА Новости, допълва, че метални заграждения са поставени по периметъра на площада, а от околните улици евакуират колите.

По данни на кореспондент на РБК, в близост до площада има поне един БТР, а "Коммерсантъ-FM" съобщает за два БТР-а. "Лента.ру" от мястото на събитията уточнява, че бронетехниката на площада не са БТР-и, а бронирани коли "Тигр". По Тверской са спрени камиони на вътрешни войски, вследствие на което за станали задръствания на Тверской и на Садовое кольцо.

На 7 декември в социалните мрежи и блоговете се появиха публикации от московчани за военни въртолети над града. Според очевидци най-малко два военни въртолета са били забелязани над ФСБ на Лубянка, един от които кацнал на покрива. Официални коментари относно това няма.

С какво са свързани засилените мерки за сигурност нe се съобщава. Триумфалният площад е известен като място за провеждане на акциите на опозицията. Снощният митинг в знак на протест срещу резултатите от изборите събра между 2 и 5 хиляди души, по данни на различни източници. Митингът завърши със задържани 569 души, сред които и лидери на опозиционни движения и журналисти. Много от задържаните до момента са в ареста.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини