Първомайци разсмяха царския град Баня

По покана на кмета на град Баня , община Карлово – Партен Гичев, първомайският читалищен театрален колектив „Димитър Делчев” гостува с комедията „Г-н Балкански” на 26 август за Празника на града. Традиционните тридневни празници на град Баня, в който Симеон Сакскобургогтски има дворец и където се води на постоянен адрес, стартираха с комедийната постановка на нашите театрали. Салонът на местното читалище в градчето се оказа тесен, за да побере многобройната публика – ученици, местни граждани, летуващи. На първия ред в залата места бяха заели кметът на община Карлово инж. Найден Найденов и местният кмет Партен Гичев.

Вдъхновената игра на първомайските актьори бе прекъсвана с продължителни аплаузи, а след финалния монолог на Ганьо Балкански: „…тук съм, жив съм, ваш съм !” публиката ги възнагради със ставане на крака и възгласи „Браво, браво!”.

Поздравления за великолепната игра и цветя за участниците поднесе кметът Гичев, а общинският кмет инж. Найденов им връчи поздравителен адрес, красива кошница цветя и лично се качи на сцената, за да поздрави всеки един от актьорите.

Отправени са покани към нашите театрали за гостувания и в други градове на областта и извън нея, от които те ще се възползват.

Текстът и снимките са предоставени от читалището. Заглавието е на редакцията.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини