В Дълбок извор "Помнят миналото, пазат традицията" в 115-годишното си читалище

Изображение 1 от 6

    115 години навърши читалището в село Дълбок извор. Това стана повод за голям концерт „Помним миналото и пазим традицията“ точно на 20 юни -  датата, на която читалището е учредено от  Христоз Колешев, Петко Колешев, Теньо Кротнев, Добри Кротнев, Петър Гитанов, Никола Колегов, Стоян Калтъкчиев, Ангел Личев и Никола Бозов. Името „Пробуда“ е избрано за да се пробуди българския дух, запален от Възраждането за едно ново съзнание за свобода.

    Десетки гости и жители на селото станаха свидетели на спектакъл, подготвен от местни самодейци и гостуващи клубове от общината, тържество със завидна атмосфера и вълнуващи изпълнения на песни, танци и театрални откъси. Гост – изпълнители бяха мажоретките на СУ „Златаров“ и танцьорите от Патрирах Евтимово.

    Трима самодейци бяха отличени със специално учредения знак „Сърце“. „Кръстихме го така, защото е за хората, които дават сърце и душа за читалището и за съхраняване на традициите му, каза Жанет Карааргирова – секретар на „Пробуда - 1908“. Отличени бяха Шинка Колегова, Анка Чакалова и Жулиета Цветилова.Привилегията да връчи наградите беше дадена на зам.-кметът Радослава Ставрева.

    Отдадено беше внимание и почит към всички самодейци, отдали частица от живота си на дейността на читалището.

    Празникът беше открит с водосвет във фоайето на читалището.

    След концерта беше разрязана вкусна торта, а с празнично хоро на площада пред читалището постави точката на това вълнуващо празненство.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Случаен виц

    Последни новини