Деца и възрастни "отключиха сцената" в Татарево

    Читалището в първомайското село Татарево и Атанас Атанасов бяха домакини на поредното издание на „Отключи сцената“. Десетки певци, музиканти и артисти показаха таланта си пред публиката, изпълнила фоайето на читалището, импровизиран бюфет предлагаше лакомства за ценители, но най-впечатляващ беше декорът.

    Приказна, снежна гора, дело на Луиза Китар, посрещаше гости –зрители и участници. Тя създаваше магичното усещане за нещо, което свързва тези непознати хора, за доброта, за празник на духа. Клоните, с които беше направен декорът бяха прощаване със „стария орех пред читалището“  и негов символ. Наскоро той беше отсечен, защото изсъхна.

    В програмата, продължила почти два часа, се включиха деца от Градина, Крушево, Караджалово, Първомай, пяха „Литъл Чета“, играха театралите от СУ „Златаров“, свири част от ученическата банда „Наутилус“, представи се и ТС „Езоп“. Към тях се присъединиха и професионалистите от театър „Хенд“и „Мале-мале“.

    Сред гостите на събитието бяха кметът на общината Николай Митков и част от парламентарната група на ПП, заедно със съпредседателя на партията Асен Василев.

    Малко преди началото на финала на световното първенство, футболните страсти отстъпиха и присъстващите се отдадоха на изкуството. Но дори и да беше продължил по-дълго концертът, Наско и компания бяха подготвили екран, на който да се излъчва най-голямото футболно събитие.

    В края на една изключително интересна и изпълнена с неочаквания събития година, ексминистър Наско Атанасов успя да събере творчески личности за пореден фестивал в любимото си татаревско читалище. Необичайно проведен през декември, в изключително топла обстановка - в пряк и преносен смисъл, сгрени от цепениците на ореха и добротата, излъчвана от хората.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини