Театралите от Дълбок извор представиха "Кандидат за женитба"

Изображение 1 от 3

    Пред препълнен читалищен салон в село Дълбок извор се представиха театралите от местното читалище „Пробуда“. Изпълнени с много енергия и ентусиазъм те представиха пиесата  „Кандидат за женитба“, която е адаптирана за местните условия вариация на пиесата на Соня Петкова „Кандидат за женене“.

    В текста, преработен и допълнен от Мария Бележкова, бяха намерили място някои местни закачки. Сценичният декор ни въведе в селската кръчма, която се оказа единствена в селото. Актьорите ползваха типичния  диалект,  което забавляваше публиката и тя бурно аплодираше.

    Сюжетът напомняше леко за „Милионерът“ на Йовков. Актьорите се бяха нагърбили със сложната задача да представят различни образи, които съчетават и съвременни характери, и характери, които носят белезите на патриархалното общество. В тях добре се вписваха Ирина Мандова, Никола Манахилов, Ангел Политов, Господинка Налбантова, Мария Караниколова, Васил Стоянов и Надя Шейтанова, на която се наложи да изиграе мъжки образ. Безспорните звезди на вечерта бяха Мария Бележкова и Жанет Карааргирова, които показаха несъмнен актьорски талант – знаеха кога и къде да се позиционират, всяка тяхна реплика звучеше ясно и неподправено и публиката реагираше на хумора, с който я заливаха от сцената.

    След края на представлението актьорите получиха поздравления от читалищното настоятелство и много цветя. Имаше аплодисменти и пожелания тези спектакли да се случват по-често.

    Теодора Кирякова

    Facebook коментари

    Последни новини