Момчетата от Борислав паднаха само от съдията в Царево

От ляво надясно – Божидар Мирчев – капитан, Иван Рашев- треньор и Теодор Чолаков – вратар

Със златни и сребърни медали се върнаха от турнира в Царево момчетата, родени 96-97 година, от отбора на Борислав. Те спечелили второто място, но организаторът на турнира Валентин Пейчев е бил силно впечатлен от играта им. Той е признал, че съдийски грешки са довели до загубата на бориславци и сам решил и им връчил и златен комплект медали.

Победи над домакините от Царево с 3:1, Спартак Пд с 2:0 и над Розова долина с 6:0 са класирали нашите момчета на финала. Там обаче срещат решителния отпор на … съдията. Една измислена дузпа за противника десет минути преди края, 2 червени картона, единият от които без никакво основание и неотсъден наказателен удар в последната минута за нашите момчета, ги лишават от победата. Така турнирът се печели от децата на Нефтохимик Бургас.

Въпреки това най-добрият нападател на турнира става Божидар Мирчев- капитан на нашите, а най- добър вратар Теодор Чолаков – също от отбора на Борислав.

Иван Рашев – треньорът на момчетата – е изключително доволен от играта и от представянето им. Според него съдийските грешки също могат да учат и да каляват футболистите в битки. Сега им предстои още по-силен турнир, но този път на наша земя. На 4 септември те ще срещнат познат отбор – този на Спартак Пд, в среща от турнира за купата на Първомай.

Освен Спартак, другите отбори тази година ще са ЦСКА, Славия, Ботев Пд и Локомотив Пд. Parvomai. net в най-скоро време ще публикува и програмата на турнира.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини