Веселина Велева седна в директорския стол на СУ "Проф.д-р Асен Златаров"

Днес в директорския стол на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ седна дванадесетокласничката Веселина Велева.

За това място тя е избрана между три кандидатури. Всеки се е явил с мотивационно писмо. В нейното е посочила опита си от предишна година като учител, представила е визията си за един ден на директор. Изложила е още своите организационни умения и умения за комуникация. Веселина споделя, че е горда и щастлива от оценката, която ѝ е дала настоящата директорка на училището Красимира Дамянова.

Всъщност да управлява хора – това е мечта на днешния директор. Тя смята, че може да менажира, да определя качествата на хората, да търси и решава проблеми в различни ситуации.

След днешния ден ще продължи целенасочената ѝ подготовка за матурите и кандидатстване в софийски университети.

В Деня на ученическото самоуправление работата ѝ е започнала с проверка в класните стаи – дали учебните часове вървят нормално и дали „преподавателите“ са нанесли отсъствията в електронния дневник. За техен „късмет“ се оказало, че платформата не работи и се е наложило бързо да преминат на хартиен вариант.

В средата на деня Веселина Велева сподели, че е взела и други организационни решения. Едното от тях – финансово, за бюджета на училището и свързано с наградите, които ще раздадат за различни дейности. При малките – от 1. до 4. клас, които днес са играли хоро и са подготвили плакати на тема: „Моето училище“. По-големите – от 5. до7.клас ще се състезават в отбори по футбол и по народна топка.

Веселина има четирима заместник-директори; единият е миналогодишния директор Йордан Начев, по учебната дейност Цветина Попиванова и Иван Димитров, а по стопанската дейност – Ани Запрянова.

Денят на ученическото самоуправление в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ е традиция. Той ежегодно се проведа по време на дните на патрона на училището – в седмицата на рождената дата на Асен Златаров – 16 февруари.

Част от тези празници утре ще бъдат състезанието „Кой да знае“ по модел на познатия ни телевизионен формат и голям празничен концерт.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини