Шефката на митниците: Когато някой пречи на ДАНС, го махат и командироват

„Преди няколко години Пламен Тончев (председателят на ДАНС - бел. ред.), по типичния за тях механизъм, реши да ме изпрати да работя в Благоевград за добро наказание и добри резултати. Това е основната им схема - когато някой им пречи, те го командироват някъде. В резултат на което казах, че няма да изпълнявам техни поръчки и напуснах ДАНС“.

Това заяви директорът на Агенция „Митници“ Петя Банкова на излизане от агенцията. Адвокатът ѝ обясни, че не е извършван арест, а от кабинета ѝ са иззети изготвени от нея документи, в които си е водила бележки относно контрабандни канали, за които тя се е подготвила как да бъдат разбити, както и служебния ѝ компютър. От дома ѝ са иззети лични записки и договора за потребителски кредит на съпруга ѝ.

По-рано днес БНТ съобщи, че ДАНС провежда операция, при която е арестувана Банкова, както и заместникът ѝ Людмил Маринов. Последният, преди да постъпи на работа в Агенция „Митници“ в началото на март, е бил служител на ДАНС.

Според информацията, операцията на ДАНС е свързана с разследване на сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и неговите евентуални връзки, чрез които е осъществявана контрабанда.

Банкова обясни, че не познава сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и откакто е на поста се бори с контрабандата.

“(Паскал), който аз всячески го разбивам. Махнала съм всички служители и това е факт и няма да позволя да върви контрабанда. Ако това е проблемът на държавата - да го заявят. Не познавам Паскал, не знам кой е. Искам да спра контрабандата, която в момента пречи на цялата държава“, коментира тя.

Петя Банкова беше назначена начело на митниците през март от министъра на финансите в оставка Асен Василев. Попитана дали вижда случващото се като политическа история, шефката на митниците коментира:

„Твърде вероятно е, но тук е моментът да кажа, че не знам защо нещата опират само до Асен Василев. Може би на всички прави впечатление, че дори международната общност се възмущава от случващото се. Както знаете, в момента на „Капитан Андреево“ има служители на САЩ и това е изцяло по моя инициатива и по тяхна партньорска инициатива, защото това е единственият начин. Ето - аз съм първата им жертва - на новото КОНПИ, но няма да се предам“.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини