Дългоочакваната първа копка на нов мост над Марица вече е факт

Изображение 1 от 3

    Днес бе направена първа копка на новия мост над река Марица. Петима отци отслужиха водосвет и осветиха мястото, на което ще бъде построено новото съоръжение, свързващо Първомай и село Градина.

    Събитието бе наречено от кмета на общината Николай Митков „историческо“ и "дълго чакано от всички жители на общината и на населените места в съседните общини Чирпан и Братя Даскалови".

    „Екипите ни положиха много усилия, спазвайки законовите процедури за подготовка на обекта –каза Ясен  Йорданов – председател на УС на Агенция „Пътна инфрастриктура“ - Новият мост ще бъде изпълнен със съвременни технологии и ще осигури безопасно двупосочно движение с необходимата товароносимост",  каза още той и пожела на строителите спорна работа и ентусиазъм, качествено и в срок да изпълнят задача и догодина новия мост да е готов.

    Представителят на изпълнителя „Главболгарстрой“ инж.Тодор Гочев обеща да работят качествено и в срок и напомни, че освен всичко друго трябва да съхранят здравето си и живота на хората, които ще работят по това толкова важно съоръжение.

    На събитието дойдоха над 100 жители на общината, сред тях кметове, общински съветници и представители на местния бизнес.

    Традиционната бутилка с шампанско не беше разбита в кофата на багера по изискване на АПИ, но багеристът бате Льони загреба и направи първата копка.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини