Окръжна прокуратура внесе обвинение срещу Благой Цветилов за убийството на Митко Иванов

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Благой Цветилов на 81 г. Той е предаден на съд за това, че на 21.10.2022 г. в гр. Първомай, в землището на кв. „Любеново“, с пушка „ИЖ“, умишлено е умъртвил Митко Иванов на 54 г.

Благой Цветилов е предаден на съд и за това, че е държал  112 патрона, без да има за това надлежно разрешение.

Благой и Митко били далечни роднини.  Те обработвали наследствени земеделски земи и по този повод между тях имало спорове.

Причината била, че Митко е изкупил от родствениците им общо около 6,8 дка наследствени земи, които започнал да обработва. В тези площи имало и около 2 дка земя на Благой, за която той получавал рента от Митко. На възрастният мъж му било предложено да продаде този свой дял, но той отказвал. Двамата имали спор и за рентата от обработваната земя.

На 21 октомври 2022 г. обвиненият тръгнал с микробуса към землището на кв „Любеново“, където се намирали земеделските земи. Там срещнал пострадалия, който управлявал трактора си. Двамата слезли от превозните средства и започнали отново спор за земята. Благой държал в микробуса си гладкоцевна ловна пушка. Двамата провеждали разговор, застанали един срещу друг, Благой извадил оръжието и казал: „Или се разбираме, или ще те гръмна“. Митко Иванов вдигнал ръка да се предпази, и в този момент бил прострелян с ловната пушка. Пострадалият успял да измине няколко метра и приклекнал до трактора. Към него се приближил Цветилов и още веднъж стрелял в тялото му. Митко починал от раните си. След като извършил деянието, обвиненият в убийството се качил в микробуса, прибрал се в дома си, където си сменил дрехите и тръгнал към РУ на МВР-Първомай. Там предал огнестрелното оръжие, с което извършил убийството, и разказал за случилото се. При извършено претърсване в дома му са били намерени и незаконните боеприпаси. Установено е, че ловната пушка е била законно притежавана от него.

Спрямо обвиняемия Благой Цветилов е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини