"Напредваме и унищожаваме врага". Ген. Сирски показа околностите на Бахмут

Командващият Сухопътните войски на Украйна Oлександър Сирски публикува мощни кадри от покрайнините на Бахмут, Донецка област.

Генерал-полковникът публикува видеото в своя Telegram канал. Той показва една от битките на украинските щурмоваци. Войниците атакуват блиндажите и окопите на руснаците и заемат техните позиции.

"Околностите на Бахмут. Силите за отбрана продължават да се движат напред и да унищожават врага. Слава на Украйна", каза Сирски.

Мащабът на боевете в покрайнините на Бахмут се доказва от броя на труповете на ликвидираните нашественици. Те лежат по полетата на Донбас без надежда да бъдат евакуирани от руснаците, които "своите не изоставят", пишат украински медии.

В направление Бахмут руските военни в момента не водят настъпателни действия, но продължават обстрела и прегрупират силите си, съобщи заместник-министърът на отбраната Анна Маляр в Telegram. Според нея врагът не се е отказал от целта си да превземе напълно Донецка и Луганска област. Тя информира, че интензивността на настъпателните действия на противника през деня е леко намалена. Но интензивността на обстрела и въздушните удари е непроменена.

"Противникът все още не води настъпателни действия в посока Бахмут. Въпреки това той продължава да обстрелва и нанася въздушни удари. В това направление също продължава замяната и прегрупирането на вражеските войски. Нашите войски контролират югозападните покрайнини на Бахмут. На север и южно от предградието на Бахмут, движението на нашите войски от няколко дни е спряно за изпълнение на други военни задачи, които и се изпълняват", каза Маляр.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини