Руски доброволчески отряд пое отговорност за "нападението на диверсанти" в района на Брянск

Руският доброволчески корпус обяви, че навлиза на територията на Брянска област на Руската федерация, за да "покаже на сънародниците, че има надежда, че свободните руски хора с оръжие в ръце могат да се борят с режима", съобщи Униан.

"Е, приятели, това се случи. Руският доброволчески корпус премина държавната граница на Руската федерация. Ние не воюваме с мирни граждани, не убиваме невъоръжени хора. Сега е време обикновените руски граждани да разберат, че не са роби. Вдигайте бунт, сражавайте се", казва военен във видео, публикувано в канала на корпуса Telegram.

Зад бойците можете да се види табелата на медико-акушерската станция Любечани в село Любечане, Брянска област.

Руският доброволчески корпус пое отговорност за атаката край Брянска област

Впоследствие беше публикувано друго видео на руския доброволчески отряд от Брянска област.

"Ние, бойците от Руското опълчение, записваме това видео от района на Брянск. Ние дойдохме тук не като ДРГ (диверсионно-разузнавателна група), а като армия за освобождение на родната ни земя. За разлика от армията на Путин от палачи и изнасилвачи, ние не воюваме с мирни граждани. Дойдохме тук, за да ви освободим. Призоваваме ви да вземете оръжие и да се борите с кървавия кремълски режим на Путин", казва военният във видеото, а на заден план се чуват изстрели.

Какво се знае за руския доброволчески корпус

Руският доброволчески корпус е военна част от руски доброволци, които се бият на страната на Украйна от 2014 г.

Корпусът е основан през август 2022 г. и е на подчинение на Международния легион за териториална отбрана на Украйна от Силите за териториална отбрана на Украйна на Въоръжените сили на Украйна.

"Украинските диверсанти" в района на Брянск

В четвъртък, 2 март, в руските медии се появиха съобщения за предполагаемо нападение от украинска ДРГ, състояща се от 50 или повече души, срещу граничните селища Сушани и Любечане (Климовски район на Брянска област). Твърди се, че диверсантите са взели хора за заложници, открили са огън и са нанасяли удари с дронове.

Впоследствие ФСБ заяви, че "се предприемат мерки за унищожаване на въоръжените украински националисти, нарушили държавната граница".

Дмитрий Песков, говорител на руския диктатор, нарече инцидента "нападение от украински бойци" и каза, че руският диктатор Владимир Путин получава доклади за ситуацията в региона.

Руският доброволчески корпус, който пое отговорност за събитията в региона, заяви, че съобщенията на пропагандистите, според които "диверсанти" "убили деца, взели заложници, но в същото време напуснали набързо“, не отговарят на действителността.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Рр
    Рр
    1 0
    23:01, 3 мар 2023
    Мислех Ви за по-сериозна медия. Това е боза
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини