Руснаците удариха обекти на енергийната инфраструктура в Източна и Южна Украйна

В резултат на масирана ракетна атака на руските нашественици Полтава остана без електричество. Смущения се наблюдават и на територията на региона, съобщават местни жители.

Кметът на града Александър Мамай написа в официалния си канал в Telegram: "Внимание. Полтава е без електричество. Жители на Полтава! Запазете спокойствие. Засега оставаме без електричество. Изключете всички електрически уреди. Въздушната атака продължава. Бъдете внимателни."

Междувременно жители на областта съобщават на Suspilny за проблеми с енергоснабдяването в различни населени места. Все още не е възможно да се определи техният мащаб.

Подобна е ситуацията в Харков. Градът остана без електричество в резултат на три руски ракетни удара по инфраструктурни съоръжения в Чугуевски район.

Юрий Игнат съобщо, че към момента има информация за повече от 60 ракети, прелетели в територията на Украйна.

В резултат на масираната руска ракетна атака на 16 декември бяха повредени обекти на енергийната инфраструктура в Източна и Южна Украйна, съобщи енергийният министър Герман Галущенко. Той предупреди за възможен спад в производството на електроенергия.

"Ще има аварийни прекъсвания. При първа възможност енергетиците ще възстановят захранването", каза министърът.

Масирана атака на нашествениците на 16 декември

Ръководителят на Николаевската ОВА Виталий Ким съобщи за изстрелвания на ракети около 8:30. След това започна въздушна атака в цяла Украйна. Съобщава се, че се очакват 60 ракети.

Първите "прилитания" са регистрирани в Харков, Запорожка област и Кривой Рог, където е ударена жилищна сграда, а изпод отломките вече е извадено момиченце.

В Киев също чуват взривове, но поне повечето от тях са дело на ПВО. Всички линии на метрото в Киев временно са спрени, а станциите работят като убежища.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини