Путин ще посети Беларус в понеделник

Руският президент Владимир Путин ще посети в понеделник Беларус, предаде Франс прес, като се позова на пресслужбата на беларуското президентство. Оттам уточниха, че Путин ще се срещне с беларуския президент Александър Лукашенко в Двореца на Независимостта в столицата Минск в рамките на "работно посещение".

Двустранните разговори ще бъдат посветени на "руско-беларуското единство". Двете държави вече сключиха редица споразумения за сътрудничество в областта на икономиката и отбраната.

"Двамата президенти ще изведат като приоритет въпросите за сигурността и ще обменят мнения относно ситуацията в региона и света", добавят от беларуското президентство, без да споменават конкретно конфликта в Украйна.

Беларус служи като тилова база за руските войски за тяхната офанзива в Украйна, започнала през февруари, но беларуската армия досега не е взимала пряко участие в сраженията. В средата на октомври Беларус и Русия обявиха формирането на съвместна войскова групировка, която според Минск има единствено отбранителни функции.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини