Харков без ток след ударите, проблеми с комуникациите

Руските окупатори атакуваха критичната инфраструктура на Харков. В резултат на това градът остана напълно без електричество. Съобщава се и за проблеми с комуникацията.

Информацията съобщиха кмета Игор Терехов и говорителят на "Харковобленерго". Кметът написа в официалния канал на Telegram: "Харков е без ток, но всички точки на неразрушимост работят, където можете да се стоплите, да презаредите телефона си, има горещ чай и интернет. Ние ще устоим и ще победим."

Подобна информация сподели и говорителят на "Харковобленерго" Марина Шевченко. Тя също съобщи за прекъсване на тока в целия град. Местни жители успяха да съобщят, че има проблеми с комуникацията в Харков.

По-рано началникът на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов съобщи за три атаки срещу инфраструктурни обекти в Чугуевски район. По предварителна информация няма жертви и ранени.

Мащабнта атака на руснаците на 16 декември

Около 8:30 сутринта началникът на Николаевската военна администрация Виталий Ким съобщи за изстрелвания на ракети. Очакваха се около 60 бр. В цяла Украйна прозвучаха сирени за въздушна атака.

Противовъздушната отбрана заработи в много региони - Харков, Киев, Черкаси, Запорожие, Днепропетровск и др.

Вече има информация за първите "прилитания". Освен в Харков, удар е нанесен и в Кривой Рог - регистриран е удар в жилищна сграда. Експлозии прозвучаха и в два столични квартала, където вече се намират всички служби за спешно реагиране, пише Униан.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини