60 потребители ще ползват безплатен топъл обяд

Продължава програмата „Топъл обяд“ за община Първомай. До 2027 година всекидневно 60 потребители, които не могат сами да осигурят храната си, ще получават обяд, финансиран от национална програма.

Ползвателите на „топъл обяд“ ежедневно разчитат на тази помощ и са силно зависими от нея. Топъл обяд за най-нуждаещите се лица се предоставя целогодишно в отговор на установени трайни или неотложни нужди. Община Първомай предоставя услугата „топъл обяд“ от началото на 2020 година, като екипът, работещ по проекта се справи успешно с организацията по предоставянето и.

В допълнение към предоставянето на топъл обяд, се предоставят и съпътстващи мерки, съответстващи на конкретните нужди на представителите на целевите групи. Една от тях е предоставяне на още един, неизползван  автомобил, който да обслужва потребителите при разнасянето на храната.  По програма,  Фонд  „Социална закрила“ предоставя до 36 000 лв., а община Първомай трябва да финансира поне 10% от стойността. С изпълнението на проекта „Закупуване на нов лекотоварен автомобил за доставка на топъл обяд в Община Първомай“ ще бъде подновен автопарка на Домашния социален патронаж. В момента част от автомобилите са остарели и амортизирани и се налагат чести ремонти, които от своя страна забавят работния процес и често храната достига до потребителите след 12.00 часа. С оглед обслужване на по-голям брой потребители, както и постигане на ефективност на разходите за гориво, е необходимо да бъде закупен нов лекотоварен автомобил, отговарящ на всички стандарти по Закона за храните.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини