Кметът Николай Митков с поздрав по случай Деня на народните будители

Изображение 1 от 3

        В деня на народните будители – 1 ноември, кметът на общината Николай Митков поздрави учителите, културните и читалищните деятели и гражданите. 

        В Поздравителния адрес се казва: ,,Пример за нас е делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители. Вървим редом до днешните:  учители, писатели, поети, певци, театрали, художници, читалищни дейци и десетките следовници,  съвременните народни будители. Днес Община Първомай, с подкрепата на културни и читалищни дейци се стреми  да пази и възражда традиции и духовност. Създава условия и дава възможност да творчество, култура, образование и запазване на идентичността ни.”

       Кметът пожела здраве, нови хоризонти, творчески успехи, силен дух и много светлина и благодари за  всеотдайността, примера и опазване на ценностите, завещани от бележитите ни съграждани през годините.

        В празничния ден кметът Николай Митков, заместник-кметовете Радослава Ставрева и Хамди Мустафа и секретарят Ана Николова поднесоха цветя на плочата на  бележития читалищен  деец и общественик  Иван Караславов, който   през целия си житейски път е работил за  развитието на читалищното дело и културния живот на града.

         Общинското ръководство лично поздрави за празника читалищните служители на ОНЧ ,,Св.Св.Кирил и Методий -1894г.” поднасяйки им цветя.  Кметът подари на председателя на читалището Ана Сиракова  икона на Св.Богородица и благодари за всеотдайността при опазване на културното богатство.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини