Общината ще кандидатства за финансиране на ново кухненско оборудване на Социалния патронаж

Общинският съвет – Първомай ще разгледа предложението на зам.-кмета Радослава Ставрева за кандидатстване за финансиране пред Фонд «Социална закрила» с проектно предложение „Подновяване на кухненското оборудване на „Домашен социален патронаж” – гр. Първомай”. Фондът финансира проекти, свързани с различни социални услуги с до 36 000 лв., като кандидатите трябва да участват с най-малко 10% от сумата, а дейностите трябва да приключат най-късно до 30.11.2022 година.

С изпълнението на този проект ще се обнови оборудването на Домашния социален патронаж-Първомай. В момента част от кухненското оборудване е остаряло, амортизирано и енергоемко и е далеч от съвременните изисквания, пише в докладната си Ставрева. Това от своя страна удължава работния процес и налага чести ремонти. Повредите нарушават режима на работа и навременното приготвяне на храната. С оглед обслужване на по-голям брой потребители, както и постигане на ефективност на разходите за електроенергия, е необходимо да бъде закупено ново обзавеждане и професионално оборудване с по-висок енергиен клас, отговарящо на българските и европейските стандарти. Това ще доведе до по-качествено приготвяне на храната и до по-малка консумация на електрическа енергия.

Общината поема ангажимента  за осигуряване на необходимото съфинансиране в размер на 12,2% от общия бюджет на проектното предложение, за сметка на собствения си бюджет.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини