Украйна прекъсна всички пътища за доставки от Крим на руската армия

Въоръжените сили на Украйна с прецизни, "хирургични" удари отрязаха руската армия от доставките на оръжие и личен състав за Херсонска област от окупирания Крим. Това каза началникът на Херсонската областна военна администрация Ярослав Янушевич.

"Мога да потвърдя точни удари срещу опорни пунктове и струпвания на вражеска жива сила, оръжие, техника в редица райони на Херсонска област. И факта, че почти всички големи мостове - Антоновски (железопътен и пътен) и Новокаховски, бяха напълно изведени от експлоатация с "хирургически" удари. Останаха само пешеходни преходи. В резултат на тези действия руската армия беше отрязана от доставките на въоръжение и личен състав от територията на Крим и левия бряг на Херсонска област", каза той.

В същото време той призова всички да запазят спокойствие и да не пречат на военните:

"Въоръжените сили на Украйна започнаха офанзива във всички направления в южната част на Украйна ... Трябва да запазим спокойствие и да не пречим на нашите военни. Има много информация, но сега е важно да запазим информационна тишина, за да не да навредим на нашата армия".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини