Военният есперт Олег Жданов за прекъсването на Кримския мост

Интервюто с военния есперт Олег Жданов е на украинския канал FREEDOM, записано на руски. Част от него:

Наблюдаваме как техниката тече по Кримския мост в посока към Украйна на сателитните снимки и този поток е непрекънат към този момент. И ние нямаме право да го прекъснем. Защо? Нямаме ли право да го прекъснем?

Не, ние имаме пълното право да го прекъснем и даже това потвърдиха нашите партньори, включително САЩ. Въпросът е в наличното въоръжение да бъде ударен моста. Да допуснем, групов удар с ракети тип ATACMS - това би било ефективно. Повече към днешна дата нямаме въоръжение, което да достигне този мост, първо, и второ - което може да го приведе в неработещо състояние.

Експертът смята, че най-вероятният вариант за близкото бъдеще е мащабно контранастъпление в т.нар. ЛНР и ДНР преди настъпването на студените месеци.

Пионтковски от Вашингтон: Ако утре Кримският мост бъде ликвидиран, това означава, че ракетите вече са осигурени

Най-вероятно в близко бъдеще Съединените щати ще предадат на въоръжените сили на Украйна ракети ATACMS за реактивни системи за залпов изстрел (MLRS) HIMARS с обсег на поразяване на цели на разстояние до 300 километра. В същото време е малко вероятно техните доставки да бъдат обявени публично.

Това мнение изрази руският публицист Андрей Пионтковски, предаде Канал 24.

"Мисля, че на Украйна ще бъдат дадени ракети за 300 километра", убеден е публицистът. "."

Мълчанието на американски официални лица относно прехвърлянето на определени ракети през последните две седмици може да се счита за важен сигнал, който потвърждава вероятността за доставка на ATACMS в Украйна, счита той.

Пионтковски отбелязва и че в новия пакет за военна помощ от САЩ има "закрити членове" (конкретиката не се показва пред обществото) за почти 3 милиарда долара.

Публицистът смята, че САЩ постепенно увеличават нивото на военна помощ за Украйна, въпросът с доставките на оръжие се движи в много правилна посока.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини