ДГ "Марица" изпрати 23 бъдещи първолаци


     

    Тържествено 23 деца от предучилищната група се сбогуваха с на  ДГ „Марица“.

    Песни и стихчета, радост и сълзи в очите, аплодисменти и сърдечни пожелания – от всичко имаше по време на раздялата на бъдещите първокласници с любимата им детска градина. Те не пропуснаха да благодарят на всички, които през 4-те години са се грижили за тях – леля Веси – медицинското лице, готвачката леля Таня и леля Кичка и чичо Боре - параджията.

    Малките „абитуриенти“ пяха и рецитираха, показаха колко много са научили в детската градина и забавляваха родителите си под вещото ръководство на музикалната им учителка Елена Тенева.

    За най-тържествената част – връчването на удостоверенията – те облякоха официални тоги.

    Директорката Катя Спасова връчи на бъдещите първолаци удостоверения, с които те официално получават правото да станат ученици.  

    Община Първомай подслади празника на децата с лакомства. Малчуганите бяха поздравени от кмета на общината Николай Митков и получиха малки подаръчета от общината. Специални гости на тържеството бяха и класните на  първите класове училищата на Първомай.

    Най-развълнувани бяха учителките Мария Димитрова, Елена Кръстева и Валя Йорданова, която беше с тези момчета и момичета до преди година. Изпратен беше пореден випуск от бъдещи отличници, откриватели, спортисти и артисти или както се надяват всички – от добри хора.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини