На 9 август правят първа копка на новия мост над Марица

На 9 август, от 10 часа ще  бъде направена дългоочакваната първа копка на новия мост над река Марица между Първомай и село Градина.

95 години след построяването на стария железен мост, доставен от Германия, сега ще бъде изграден нов стоманобетонен двулентов мост над Марица. Проектът предвижда изграждане на нов мост, който ще се намира на  15 м от сегашния, широк  6,5 м, с два банкета по 1,25 м и да е дълъг 200 м. Предполагаемата стойност е около 13,5 млн. лв. Трябва да бъдат направени и необходимите подстъпи към него.

Полученото разрешително за строеж на съоръжението все още не е публикувано в Държавен вестник. След като това стане факт, заинтересованите ще имат и 14-дневен срок за обжалване. Но обектът е приет за стратегически и е допуснато „предварително изпълнение“, за да бъде ускорена реализацията му. Това означава, че възражения могат да бъдат внесени в съда, но те няма да спрат работата по реализацията.

 Изключително съм щастлив, че този толкова дълго чакан мост най-после ще бъде построен, сподели и кметът Николай Митков - Това ще допринесе за увеличаване на пропускателната способност и скоростта на движение, ще стимулира растежа на пътническия и товарния трафик,  ще подобри безопасността на движение и ще намали замърсяването на околната среда.

Кметът покани всички желаещи да присъстват на церемонията.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини