Атанаска и Сонай, пристигат днес "На тази гара", точно в 18 часа

Започна обратното броене до дебюта на премиерната песен на Атанаска Тенева и Сонай Юсеин  „На тази гара“. Досега те са имали солови песни, но са щастливи и развълнувани да споделят този момент заедно.

Песента е изцяло продуцирана от тях и разказва за началото на тяхната история – така като я познаваме от разказите им около участието им в "Гласът на България": "Сонай ме посрещна на гарата, точно след първия ми кастинг в предаването през 2019г. Тогава  за съжаление опитът ми  беше неуспешен, но благодарение на неговата подкрепа бързо преминах през разочарованието.

Както се казва : „Всяко зло за добро“ - тъгата ражда текста почти веднага. Той е написан от Насето  още през 2020 година, през пандемията, когато със Сонай са разделени. Той е в Испания и се виждат само онлайн.

 В деня, в който се изпратихме на гарата в Пловдив, разказва Насето - имаше много красив залез и влакът някак "потъна" в него. В този момент ми дойде да запея "За пореден път на тази гара" и от там започна всичко…

 Процесът по оформяне на проекта е дълъг, така че да успеят и двамата „да усетят песента“. Пробват различни версии, но със сигурност участието в "Гласът на България" им дава още по-голяма мотивация и вдъхновение, за да го завършат. „Там се срещнахме с един страшно талантлив музикант, професионалист и страхотен човек - Илин Илиев. Той е от Пловдив и беше в отбора на Иван Лечев. Впечатли ни освен със запомнящия тембър на гласа и с това, че той владее много различни инструменти.“

Илин прави целия аранжимент на песента от разстояние, докато е в Лондон и тримата работят онлайн по парчето. Сработват се изключително бързо и лесно и намират удоволствие в това да попаднат на „една честота".

Видеото е дело на талантлива група студенти  - Мия, Нина, Марина, Косара и Ели, на които Насето и Сонай са благодарни за положения труд и креативни идеи и за това че превръщат този проект в реалност. Друго, което е важно да се отбележи е, че монтажът и цялостният дизайн е дело  на дипломирания графичен дизайнер Атанаска Тенева.

Снимките на видеото са още едно – отделно приключение. Снимано е на 2 локации - с. Бов и гара Владо Тричков, които се намират близо до София. Естествено до там пътуват с влак - тематично, а заснемането приключва точно на залез слънце, така както и започва всичко.

„Надяваме се всеки да се види нещо свое в песента, защото тя разказва история, която е често срещана – как всяко нещо, което е истинско ще пребори препятствията, споделя Насето.

Песента ще е част от по-голям проект, който двамата вече са замислили и по който вече подготвят други авторски песни.

На 1-ви юни в 18:00 "На Тази Гара" ще бъде достъпна в Youtube и някои дигитални платформи като Spotify, Apple Music, Deezer. Точно тогава ще се активира ще можете да чуете песента и да видите клипа тук.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини