„Ботев“ – Дебър отнесе голямата награда от турнира в Татарево

    В опит да се превърне в традиция и тази година в село Татарево се проведе спортен празник с футболен турнир и състезание по стрелба за деца до 18 години.

    Разразилата се пандемия прекъсна ежегодната надпревара, но с много ентусиазъм кметството в Татарево я възстанови.

    Футболният турнир се проведе след празника на селото и носеше името му – „Св. Константин и Елена“. Тази година в него се включиха 6 отбора, които по регламент са с футболисти от едно населено място: домакините „Мълния“-Татарево, „Ботев“ – Дебър, „Вихър“ – Виница, „Тракия“ – Бяла река, „Победа“ – Православен и „Гранит“ – Воден.

    След оспорвана битка последният победител – „Ботев“ – Дебър защити титлата си и остави домакините от „Мълния“ на второ място. Два млади отбора се окичиха с бронз – „Вихър“ и „Тракия“. Всички отбори, класирани на призови места, получиха грамоти, купи и медали, а дебърци отнесоха и живо агне.

    Георги Стайков от Дебър пък беше отличен със „Златна обувка“ – награда за гол майстора на турнира.

    Във втория ден на спортния празник надпреварата беше за деца до 18 години. Под вещото ръководство на треньорът по спортна стрелба Величка Колева и помощниците ѝ Александра и Тодор Недялкови 14 деца се надпреварваха в дисциплините пушка и пистолет. Най-добрите също получиха медали, а Тортена къща „Ади“ беше осигурила за всички прекрасна торта с тематична украса.

    За да бъде празникът истински се погрижиха много спонсори, сред които на първо място са Община Първомай и общинските съветници Ангел Папазов и Илия Ганчев. Освен тях спомощетвувателстваха АргисЕООД, Витал ООД, Ева 73 ООД, ОфисиТЕ, Ангел Личканов, Милко Петров, Димитър Хайдърски, Митко Димитров, Златко Николов, Георги Йорданов и др.

    В сезона на празниците за село Татарево в събота предстои и „големия“ събор. Тази година за веселбата е поканен оркестър „Канарите“, а очакванията на кметството са селото да се изпълни с народ. Затова се създава стройна организация по паркиране и движение на автомобилите, за която ще помага и полицията.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини