Шефът на АПИ се запозна на място със състоянието на моста над Марица

За пръв път управител на Агенция „Пътна инфраструктура“ дойде и се запозна лично с необходимостта от нов мост над река Марица между Първомай и село Градина. Инж. Венцислав Ангелов гостува по покана кмета на общината Николай Митков и беше придружаван от управителя на Областно Пътно управление Петър Петров.

Николай Митков разказа историята и моста и обясни колко е важен не само за общината, но и за целия регион.

Инж. Ангелов каза, че неотдавна е имал среща с представител на фирмата, избрана да построи нов мост и го увери, че  в началото на строителния сезон, през април, ще бъде направена първа копка на новото съоръжение.  Строителят е поел ангажимент да го изгради за 365 дни. В момента се правят и допълнителни проучвания, дали пилоните трябва да бъдат както е по документация 25 м или по-дълги.

Днес или утре трябва да дойде становище и от Басейнова дирекция, което трябва да бъде обявено и процедурите и дейностите могат да стартират.

Гостите и кметът са посетили и нуждаещият се от ремонт  мост над река Мечка до кв. Дебър.

Пътувайки между двата моста гостите са видели и лошото състояние на пътя, който минава покрай мандрата. Той е част от републиканската пътна мрежа . Шефът на АПИ е обещал и неговото рехабилитиране. 

Състоянието на дебърския мост  е  било определено като „плашещо“. Там в момента тече процедура по избор на изпълнител на ремонт. Очакванията са когато приключи строителството на единия мост да започне работа по другия.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини