Каква ще е следващата цел на Русия в Украйна

Съединените щати смятат, че Русия ще се съсредоточи върху превземането на Източна Украйна, вместо да щурмува Киев, заради провала на настъпателната операция.

За това пише Ройтерс, цитирайки висш служител на Пентагона.

Руските сили ще се опитат да отсекат Донбас и украинските военни, които защитават региона, за да имат лостове по време на преговорите с кабинета на Зеленски.

В петък Руската федерация заяви, че първата фаза на "специалната операция" е почти завършена и сега ще се фокусира върху пълното "освобождаване" на Донбас.

Според американски наблюдатели, руските сили стават по-агресивни в региона на Донбас.

"Те му дават основен приоритет и ние сме съгласни, нашата информация съвпада с това", каза пред репортери служителят, пожелал анонимност. "Те определено са направили това свой приоритет", допълни той.

Руските войски са блокирани близо до Киев и заемат отбранителни позиции. В същото време украинската армия постепенно се придвижва напред към Чернигов.

Неуспехът на Русия в настъплението към Киев се потвърждава и от британското министерство на отбраната. В днешния си преглед от заяви, че украинските сили са успели да отвоюват градове на 35 километра източно от Киев. Според министерството украинските сили "вероятно ще продължат да се опитват да отблъскват руските сили" към летище „Гостомел“ северозападно от столицата. Ведомството каза, че "логистични проблеми и украинската съпротива" също така забавят опитите на руските войски да заобиколят град Николаев в Южна Украйна в стремежа за настъпление към Одеса.

Украинските войски успяха да си върнат няколко позиции и села в района на Киев, но генералният щаб на украинската армия, все още смята за възможна голяма атака на руските войски срещу Киев, въпреки че настъплението им отдавна е спряло.

Според разузнавателните данни за операцията срещу Киев се подготвят руски специални части в Дагестан, кавказка република в състава на Русия. В последно време.  Пак според украинския генщаб Русия в момента прегрупира силите си, за да поднови настъплението си в Луганска и Донецка област, съобщи агенция Укринформ, като се позова на публикация на генщаба във Фейсбук.

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бе
    Бенджамин Франклин
    5 -1
    08:59, 26 мар 2022
    Руските войски са оставени гладни в калта и затова са спрели.
    • За
      закономерно
      0 -4
      19:55, 26 мар 2022
      няма да има държава Украйна, ще си е руска губерни... Виж коментара
    • Не
      не е смешно !
      1 -1
      00:22, 27 мар 2022
      Не знам дали Украина ще е руска губерния, но ние сме от 1944 г- до сега!!!!!!
Последни новини