Любомир Славчев става училищен директор за ден

Изображение 1 от 3

    С ведрина започна вторият ден от Златаровата седмица в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. По традиция, седмицата, в която се чества патрона на училището е изпълнена с  разнообразни прояви, а в един от дните „властта“ се взима от ученици.

    Двайсетият пореден ученик-директор е дванадесетокласникът Любомир Славчев. Макар този Ден на ученическото самоуправление  да е „юбилеен“, той не открива някаква специално знамение в това. Казва, че е просто съвпадение и заслуга за годините, прекарани над учебниците и заниманията в училище.

    Предложението да бъде директор идва от директора Чавдар Здравчев. Екипът му е избран сред  кандидатствалите за различните позиции в ръководството на училището.

    Любомир разказва, че е интересно и необичайно да е в директорския стол. Един ден се вижда като ръководител, но едва ли ще е в училище. Сега е ученик в паралелка по софтуерни хардуерни науки и се е насочил в тази област.

    Днес предстои състезание в е началните класове, в което децата ще изпитат своята находчивост и мислене. В края на деня ще бъдат обявени и резултатите, а включилите се в Деня на ученическо самоуправление ученици и учители ще получат отличителни значки.

    Директор Славчев разказа още, че са замислили редица занимания за всяко от междучасията. За всички е подготвена  и почерпка. Предстоят и състезателни щафетни игри.

    А административната му работа е свързана с подготовка на заповед за материално стимулиране на учители и ученици за тяхната работа, за която ще разкажем когато е готова.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини