Школата на бунт срещу дисциплината. Преглед на националния печат

"24 часа": С Първанов не се обичаме, но президентът е друго

 "Дали се харесваме с президента или не, няма значение. Когато човек ръководи институция, личните отношения и партийната принадлежност не трябва да имат значение. Конфликт между институциите са много лош сигнал навън."

Това изясни вчера в кулоарите на парламента премиерът Бойко Борисов. По-рано пред Нова тв той призна в прав текст, че личните му отношения с Първанов са лоши, но това не трябва да се отразява на работата на институциите.

Борисов предупреди още, че всички публикации в нашата преса се превеждат в Брюксел и там знаят всяко едно събитие в България. Като отидел премиерът, почвали да го разпитват какво правим вътре, какви са отношенията. И именно заради мерките на новата власт за 30 дни ни дали кредит на доверие.

 "Труд": Бойко бил в лоши лични отношения с Първанов


"Личните ми отношения с президента Георги Първанов са лоши към днешна дата, но това няма значение за работата на институциите", заяви вчера по Нова тв премиерът Бойко Борисов. От думите му стана ясно, че ГЕРБ нямало да бойкотира заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност в понеделник.

България трябва да води енергийна политика в рамките на ЕС, каза още Борисов.

 

"Монитор": Николай Цонев мозъкът на схемата "Терем"

Бившият  военен министър Николай Цонев е мозъкът на грандиозната далавера в оръжейния завод „Терем". Това научи „Монитор" от източници сред разследващите. Цонев е уреждал свои фирми да печелят конкурсите на силовото министерство и по този начин се е нагушил с милиони. Тази версия вече се проверява от прокуратурата.

Разследващите нищят връзките на Цонев както с арестувания шеф на „Терем" Жечко Петров, така и със собствениците на фирма „Евроремонтстрой България". Последната се сдобила с апетитен договор за утилизация на боеприпаси.

Според държавното обвинение Петров е сключил неизгоден договор с „Евроремонтстрой България", която трябвало да унищожи ненужни бомби и гранати на войската.

 

"Монитор": След месец амнезия: Свинаров призна за розовите беeмвета

Няколко седмици бяха нужни на бившия военен министър Николай Свинаров да си спомни, че дъщеря му все пак е отишла на бала си за завършване на гимназията с розовото BMW на армията. Чак вчера в ефира на бТВ Свинаров опресни спомените си и призна, че подобни лични откровения се правят трудно. Все пак по думите му екстравагантните лимузини в цвят пепел от рози не били зачислени в самата армия, а в клубовете за военна информация, където имало "много артистични състави". Бившият военен министър си спомни още, че по негово време е била купена само първата от двете розови машини и то в оригиналния си цвят „пепел от рози". Не е била боядисвана специално за нуждите на бала, каквато информация беше тиражирана по-рано, обясни Свинаров.

"Новинар": Борисов си поиска горите от царя

Кабинетът ще вземе всички мерки, за да върне на държавата взетите неправомерно гори от бившия премиер Симеон Сакскобургготски, стана ясно от изказване на премиера Борисов по време на петъчния парламентарен контрол."Tова, което е неправомерно взето, ще бъде върнато". Така Борисов отговори на питане на лидерите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов какво ще предприеме правителството за поправяне на щетите, нанесени от експремиера Сакскобургготски.

"Стандарт": Митничар се извини

Дни след пристигането у нас на трите икони на Богородица от Украйна чудото се случи. Митничар публично се извини на предприемачи във Велико Търново. В цялата родна история няма друг такъв случай. "Извинявам се на всички от бизнеса, ако някъде съм обидил някого с нещо", каза инспектор Румен Ханджиев по време на среща с министъра на финансите Симеон Дянков.
Покаялият се митничар призна, че шефът му в бюрото от Горна Оряховица вече е уволнен и той може да говори спокойно.

 "Сега": Бунт в училищата срещу новите правила за дисциплината

Броени дни преди началото на учебната година в училищата започна да се надига недоволство срещу въведените от министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) нови правила за дисциплината. Много директори приемат за недомислица изискванията за приличен външен вид на учениците и недоумяват как точно ще ги санкционират. Училищата не знаят и какво да правят с връщането на вездесъщите оценки за поведение, показа проверка на "Сега".

Изискването за приличен външен вид бе въведено за пръв път тази година и породи бурни спорове. Въпреки това МОМН не се отказа и реши да задължи директорите да гонят всеки ученик, който нарушава с вида и облеклото си добрите нрави. Какво точно се разбира под това, трябва да решат педагогическите съвети тепърва при приемането на правилниците. Самото отстраняване на ученика става след издаване на заповед от директора и уведомяване на родителя от класния ръководител.

"Сега": Помилваният Майкъл Шийлдс иска извинение от България

Фенът на "Ливърпул" Майкъл Шийлдс, който преди дни бе помилван от английската кралица Елизабет II, поиска официално извинение от България за 4-те години, прекарани в затвора. Той бе арестуван в средата на 2005 г. за опит за убийство на бармана Мартин Георгиев и бе осъден на 10 г. лишаване от свобода. В сряда обаче британският правосъден министър Джак Стро обяви, че е предложил на Нейно величество Шийлдс да бъде освободен заради нови доказателства по случая. Става дума за самопризнанията на друг футболен фен - Греъм Санкей. Те обаче не бяха потвърдени от българското разследване и съдът не ги взе предвид.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини