Кмет с белезници за неплатени данъци в Германия

Кметът на село Крушовене в община Долна Митрополия - Бахри Беркер, е задържан у нас по искане на германските власти, защото дължи там 500 000 евро неплатени данъци и за 1,3 млн. евро неплатени осигуровки. Европейската заповед за арест е изпълнена и ни задължава също да полагаме усилия да хващаме тези, които не плащат осигуровки и данъци, каза вътрешният министър Цветан Цветанов при закриването на конференцията за сигурността в Югоизточна Европа.

Бахри Беркер е бил в Германия през 2003-2004 г. и е развивал дейност в строителния бранш. Фирмата му е изпълнявала обекти в района на Франкфурт, където именно се е натрупал огромният борч към германските данъчни и осигурителни служби, обясни Цветанов..

Вътрешният министър коментира още, че е вдигнат мерника на МВР-служители, които се били сраснали "с някои групички".  Нерегламентираните връзки ще бъдат обект на специално внимание от новото ръководство на ведомството, даде да се разбере той. Но кадровите промени нямало да имат политически окраски.

В ход е подготовката за нова стратегия за национална сигурност. На правителствено заседание скоро ще бъде определена работната група, която ще подготви проекта, каза още Цветан Цветанов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини