11 са точките в дневния ред на сесията на ОбС

Редовната сесия на Общинския съвет на Първомай ще се проведе на 26 август от 16.40 часа в пленарна зала. Проектът за дневен ред се състои от 11 точки.

Ружди Салим внася за разглеждане Наредба за определяне обема на животновъдната дейност и местата за отглеждане на селскостопански животни на територията на община Първомай.Окончателният отчет и уточненията по Бюджет 2020 също ще бъдат предмет на разглеждане на местния парламент. Предстои отчет на кмета на общината Николай Митков за изпълнението на взетите от ОбС през първото полугодие решения.

След обсъждане на проекта, ще бъде гласуван и План за действие на Община Първомай в изпълнение на Областната стратегия за приобщаване на българските граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходна на ромите ситуация 2021 – 2023г..

Ресорният зам.-кмет Радослава Ставрева е внесла докладна за списъка на маломерните паралелки в училищата през учебната 2021/22 г.

На дневен ред е и закриването на училището в село Воден.

Общинските съветници ще разгледат  записа на заповеди в полза на ДФ „Земеделие“ за различни проекти. Последните три точки са свързани с общински имоти.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини