Гласовити момичета от Първомай се завърнаха с призови места от фестивал в Бургас

Изображение 1 от 4

    Сестрите Елеонора и Аурора Иванови завоюваха злато на Международния фестивал на „Кърнолски арт център“ в Бургас, а Албена Сталева – сребро. Трите момичета живеят и учат в Първомай.

    Сестрите Ели и Рори са калени в много фестивални битки, а избраната китка от народни песни те изпълняват в един от най-сложните дуети в българското народно пеене – неделинския. Фестивалът в Бургас беше среща на танцьори и певци не само от България и не само в областта на фолклора, но и на съвременната музика. Златният медал, който спечелиха беше в категории формации.

    Албенка пее вече от няколко години, което звучи странно за нейните 9. Но народно пеене изучава едва от няколко месеца, а сребърният ѝ медал е категорично доказателство за изключителния ѝ талант.

    Гранд при на фестивала беше завоюван от Женския хор „Нуша“ , в който пее майката на сестрите – Мария Петкова. Ръководител на хора е Нели Андреева - преподавател на сестрите.

    Фолклорната част от фестивалната програма се проведе в Слънчев бряг, а участниците бяха оценявани от професионално жури.

    В последната вечер, на сцената на летния театър в Бургас бе организиран голям гала концерт, в който се включиха със свои изпълнения най-добрите танцьори и певци.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини