Панаир и Празник на тракийската музика и тази година няма да има

Днес на заседание на Кризисния щаб, след запознаване с епидемичната обстановка в общината, бе решено тази година да не се проведат традиционният Есенен панаир и Празникът на тракийската музика.

„Решението беше много трудно и непопулярно, сподели кметът Николай Митков, но е напълно оправдано и всички институции са на мнение, че поради естеството на двете мероприятия, не могат да бъдат спазени мерките, разписани в заповедите на Министъра на здравеопазването.

В болницата са настанени 12 пациенти, други 55 са на домашно лечение. Двама от инфектираните са деца под 18 години.  

Полицията изказа становище, че нямат ресурс да обезопасят такова събитие, а и заради бежанската вълна, вниманието им е насочено и към границата.

Представителят на РЗИ д-р Георги Тенгулов също категорично се противопостави на мероприятие, което не е определено часово, продължава 3 дни и е предпоставка за струпване на много хора, дошли от различни краища на България.

Решението е взето с пълно единодушие. В същото време бе изразено безпокойство от ниския брой ваксинирани в общината. Отправя се апел към собствениците на фирмите с голям брой служители да се проведе разяснителна кампания и да помогнат за по-спокойно преминаване на поредната ковид вълнà. По молба на Николай Митков, Тенгулов пое ангажимент да разговаря с джипитата и те да се включат активно в разяснителната кампания.

До момента в община Първомай има 851 лица доказано заразени с корона вирус, 695 са излекуваните, а 93-а – починалите.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини