Екипите на ЦОП и ЦНСТ с великденска акция за толерантност към възрастните хора

Екипите на Центъра за обществена подкрепа и Центъра за настаняване от семеен тип в Първомай  достигнаха до най-уязвимите групи в нашето общество.

Децата от ЦНСТ приготвиха и изпекоха курабии за възрастните хора в Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в село Езерово.

Потребителите и специалистите от ЦОП Първомай подготвиха специални великденски пакети, които ще бъдат доставени на стари и самотни възрастни хора в града, които ще останат сами за празника. Пакетите съдържат традиционни великденски лакомства - козунак, курабии и бисквитки.

По традиция и в двете социални услуги потребители, доброволци и специалисти ще боядисват яйца.

Децата от ЦНСТ Първомай изпратиха поздравителни Великденски картички, изработени от тях, до кмета и служители на Общината. Това е част от тяхна акция, с която създават празнична атмосфера както в дома, в който живеят, така и за хората около тях. За да пожелаят светли Великденски празници, децата от ЦНСТ изпратиха картички  и до Спешна помощ, РУП-Първомай, Детска педагогическа стая, ДСП/ОЗД Първомай и др. институции.

Децата и младежите започнаха акцията с почистване на района около Центъра за настаняване. Спазиха традицията в общността и варосаха дръвчета и бордюрите.

Изработиха украса за празника и картички. С помощта на своите възпитатели приготвиха вкусни домашни курабийки.

По тяхно решение споделиха лакомствата с хората от Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в с. Езерово. Така зарадваха възрастните хора и показаха колко са благородни и грижовни, и че могат да създадат мост между поколенията.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини