Деси Тенекеджиева осъди Слави Трифонов след 5-годишна съдебна сага

Деси Тенекеджиева осъди шоумена Слави Трифонов след като 5 години води дела срещу шоуто. Тя определи съдебното решение като победа и много важна крачка.

Деси съобщи за развоя на събитието с дълъг пост в социалните мрежи.

„Това е безпрецедентен случай в новата съдебна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир и солидарно телевизията, която го излъчва. Смятам тази победа за много важна крачка.

Самата аз имам приятелски и колегиални отношения с bTV, но се съгласих с идеята на адвоката ми, че телевизията трябва да поеме солидарна отговорност, защото без нея предаването няма да има трибуна.

И така, преди 5 години започнахме една борба, която по нищо не предвещаваше, че ще е лека. Слави ми се обади по телефона веднага: „Недей да се занимаваш с глупости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре дошла. Ела и ме залей с чаша вода ако искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безсмислени дела. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за адвокати и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и накрая ще загубиш“.

Е, да... беше прав, но не напълно.

Сагата продължи повече от 5 години – първа инстанция, втора и накрая ВКС..

Но единственият коментар за делото излизаше от Слави и неговото предаване. При това нееднократно. Аз запазих пълно мълчание.

Да, за таксите и разходите също беше прав – бяха много и големи. Но всичко си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта. И се реших на тази стъпка, въпреки че съм човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония. Защото всичко има граница. Важни са мярката и вкусът. Години наред да свързват името ти не с професионалните, лични и обществени постижения, а с грозни и непристойни сравнения, епитети и обиди от национален ефир е недопустимо и подсъдно. За такива „шеги“ трябва да има достоен отговор“, написа Тенекеджиева.

Източник: Tialoto

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Хх
    Ххх
    9 -2
    17:23, 17 авг 2020
    Слави Трифонов е слуга на задкулисието.
    • Nn
      NNN
      1 -2
      21:10, 17 авг 2020
      Постоянно се шегува със всички политици.
      Не съм го видял да се шегува само със една партия и нейния почетен лидер, както и със неговия слига *********. ЗАЩО?
  • 2
    Хх
    Ххх
    3 -5
    18:29, 17 авг 2020
    Крадецът Бойко Борисов е слуга на организираната престъпност.
Последни новини