Слави Трифонов декларира имоти, влогове и акции за над 20 млн. лв.

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов се отчете пред Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси и незаконно придобито имущество и като политик за първи път от години наред изпълни закона, като подаде декларация пред КПКОНПИ.

От декларацията става видно, че Трифонов има над 9 милиона лева в банкови влогове (в евро и лева - бел.ред.), налични парични средства от 1,1 млн. лева и 210 000 лева доходи от друга трудова дейност.

През миналата година той е купил къща с двор в София за 1,3 млн. лв., става ясно още от декларацията му. Имотът е с разгърната застроена площ от 916 кв. м., а като произход на средствата лидерът на ИТН е посочил ликвидационен дял.

През миналата година Слави Трифонов е продал парцел от 3,7 дка в родното си село Тодорово до Плевен за 10 000 лева.

В документа, подаден от него пред КПКОНПИ, е обявил дяловете си в три акционерни дружества. Това са "Алт плеър" АД, където има 29 994 акции за близо 300 000 лв., "Седем Осми" АД за 9 млн. лв. и "Сет 666" АД за 50 000 лева.

През 2021 г. и през 2022 г. на Слави Трифонов бяха издадени актове за неподаването на декларация, което е административно нарушение.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини