Българите напълниха морето през август. Преглед на печата

"Труд" предлага мнения на политици и общественици за блокадите на движението със заглавие "Протест или терор". Литературният критик проф. Михаил Неделчев, който беше депутат от радикалната партия в СДС в първите години на демократичните промени, заявява "Радикализацията на блокадата не е моята радикалност".

Според Столичната община блокадите са незаконни, постъпили са редица жалби от недоволни хора, че закъсняват за работа и от хора с увреждания, че им е трудно да се придвижват без градски транспорт.

Жегата през август до два градуса над нормата, предупреждава "24 часа". Прогнозата е на катедра "Климатология и хидрология" в Софийския университет, според която през август ни предстои ниска слънчева активност. В края на месеца ще има повече дъжд и гръмотевици.

"Българите напълниха морето през август", пише "Труд". Плажът е пълен, но туристите не посещават заведенията за хранене. Най-много са туристите в двата почивни дни в края на седмицата.

Според проучване на "Телеграф", малките заведения са печеливши от кризата с коронавируса. Най-съвестно спазват изискванията срещу разпространението на заразата германските туристи. Вестникът цитира недоволни туристи от организацията на почивката в курорта “Албена“.

Българската академия на науките стимулира учените с допълнително финансиране, съобщава "Монитор". Регистриран е двоен скок на изобретенията. Патентовани са водородни генератори и лазери за импланти, хирургични операции и подслушване.

Софийската опера започва да излъчва свои спектакли в "Амазон Прайм", хвали се директорът на националната ни опера академик Пламен Карталов в "24 часа". Спектаклите, които бяха представени в Киноцентъра са заснети, и ще се излъчват в цял свят. Карталов отчита над 30 спектакъла, излъчени безплатно онлайн по време на карантината.

"Монитор" предлага 12 безспорни факта за фитнес тренировките. Опровергава се схващането, че спортните хранителни добавки са панацея. Подчертава се, че видимият резултат изисква време и че трябва да се спазва баланс между тренировките и хранителния режим.

Данъчните служители и служители на "Автомобилна инспекция" са проверявали известни изпълнители от поп фолка и в от модния бизнес, съобщава "Телеграф". Иззет е апартамент на Азис заради негови дългове. Изданието пише за проверки от НАП, както и за глоби от КАТ на популярни лица за неспазване на закона.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини