11 °C

6 са точките в дневния ред на юнската сесия

6 са точките в проекта за дневен ред на общинския съвет на Първомай. Първите две са свързани с поканата за участие на Община Първомай като партньор на Община Пловдив в проект по програмата LIFE. Първата е за разрешение за участие и осигуряване на 40% съфинансиране от местния бюджет или чрез други програми. Втората точка касае техническата подготовка за участието. Програмата има за цел да бъдат управлявани води, за да няма наводнения и преодоляване на засушаването.

Следващите две точки са свързани със социалните дейности в общината. С докладна кметът Митков предлага развиване на услугата социална рехабилитация, като предложението включва създаване на Център и помещаването му в сградата на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Зам.-кметът Радослава Ставрева е внесла докладна записка за участие в процедура, която би осигурила нови компютри за децата, настанени в Центъра за настаняване от семеен тип, което ще даде възможност домуващите там да се възползват от онлайн обучението. Отново по предложение на зам.-кмета ще бъде разгледано проектопредложението Синдикатът на българските учители да ползва безвъзмездно помещение в сградата на ОбА.

Последната точка предвижда безвъзмездно прехвърляне на имоти от землищата на Първомай и Градина в полза на АПИ. Общата им площ е около 1 дка, като по-голямата част е от страната на селото. Това е необходимо, за да може да започне изграждането на новия мост над река Марица, което се очаква да стане през месец юли. Проектът на стойност около 5,3 млн. лв. предвижда изпълнението на моста за 400 дни.

Очаква се като допълнителна точка да бъдат разгледани заявленията за финансирани на нуждаещи се граждани със здравословни проблеми.

Сесията ще се състои на 25.06.2020 от 17.30 часа в Пленарна зала. Всеки желаещ може да присъства както на заседанието, така и по време на обсъжданията в Постоянните комисии. Дневният ред и материалите по различните точки са публикувани на страницата на ОбС в сайта на Община Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Дн
  дневен ред
  4 0
  13:08, 24 юни 2020
  1-ва точка - Как да спрем да крадем
  2-ра точка - Как да се научим да работим
  3-та точка - Как да спестяваме от изработеното
  4-та точка - Как да харчим спестеното
  5-та точка - Как да накараме и другите около нас да го правят
 • 2
  12
  123
  3 0
  13:31, 24 юни 2020
  1.т - центърът за социална интеграция - не дублира ли функцията на онова „чудо”, което също се намира в тази сграда.
  2т. - децата от семеен тип и компютри..колко от тях са сфизически и умствени проблеми и по- точно дали могат да работят с тях. Ако ще се влагат средства за отбиване на номер, по- добре да се търси финансиране от друг източник, а не от общината
 • 3
  A
  A
  0 0
  13:40, 24 юни 2020
  А каква е таз програма LIFe
  • B
   B
   0 0
   13:46, 24 юни 2020
   Вижте статията "Обсъжда се партньорство с община Пловдив в голям екологичен проект" от 19 юни
 • 4
  Li
  LIFE...is life
  4 -3
  21:53, 24 юни 2020
  програма LIFE и Първомай е като маймуна и смарт телефон...Изчистете си боклуците от общината и после се захващайте с неща които за момента не разбирате и не сте дорасли мисловно...аман от гербаджийски номера с червен оттенък и папазовски привкус
 • 5
  Ми
  Митко Стойчев
  3 0
  20:26, 25 юни 2020
  Мълчанието на агнетата гръмко отеква вече 21 дни.
 • 6
  Ед
  един
  1 0
  19:21, 26 юни 2020
  Ако искате да чуете празнословия и планове за нищоправене,моля идвайте на сесиите.

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
30 окт 2020
Последни новини