3 °C

6 са точките в дневния ред на юнската сесия

6 са точките в проекта за дневен ред на общинския съвет на Първомай. Първите две са свързани с поканата за участие на Община Първомай като партньор на Община Пловдив в проект по програмата LIFE. Първата е за разрешение за участие и осигуряване на 40% съфинансиране от местния бюджет или чрез други програми. Втората точка касае техническата подготовка за участието. Програмата има за цел да бъдат управлявани води, за да няма наводнения и преодоляване на засушаването.

Следващите две точки са свързани със социалните дейности в общината. С докладна кметът Митков предлага развиване на услугата социална рехабилитация, като предложението включва създаване на Център и помещаването му в сградата на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Зам.-кметът Радослава Ставрева е внесла докладна записка за участие в процедура, която би осигурила нови компютри за децата, настанени в Центъра за настаняване от семеен тип, което ще даде възможност домуващите там да се възползват от онлайн обучението. Отново по предложение на зам.-кмета ще бъде разгледано проектопредложението Синдикатът на българските учители да ползва безвъзмездно помещение в сградата на ОбА.

Последната точка предвижда безвъзмездно прехвърляне на имоти от землищата на Първомай и Градина в полза на АПИ. Общата им площ е около 1 дка, като по-голямата част е от страната на селото. Това е необходимо, за да може да започне изграждането на новия мост над река Марица, което се очаква да стане през месец юли. Проектът на стойност около 5,3 млн. лв. предвижда изпълнението на моста за 400 дни.

Очаква се като допълнителна точка да бъдат разгледани заявленията за финансирани на нуждаещи се граждани със здравословни проблеми.

Сесията ще се състои на 25.06.2020 от 17.30 часа в Пленарна зала. Всеки желаещ може да присъства както на заседанието, така и по време на обсъжданията в Постоянните комисии. Дневният ред и материалите по различните точки са публикувани на страницата на ОбС в сайта на Община Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Дн
  дневен ред
  4 0
  13:08, 24 юни 2020
  1-ва точка - Как да спрем да крадем
  2-ра точка - Как да се научим да работим
  3-та точка - Как да спестяваме от изработеното
  4-та точка - Как да харчим спестеното
  5-та точка - Как да накараме и другите около нас да го правят
 • 2
  12
  123
  3 0
  13:31, 24 юни 2020
  1.т - центърът за социална интеграция - не дублира ли функцията на онова „чудо”, което също се намира в тази сграда.
  2т. - децата от семеен тип и компютри..колко от тях са сфизически и умствени проблеми и по- точно дали могат да работят с тях. Ако ще се влагат средства за отбиване на номер, по- добре да се търси финансиране от друг източник, а не от общината
 • 3
  A
  A
  0 0
  13:40, 24 юни 2020
  А каква е таз програма LIFe
  • B
   B
   0 0
   13:46, 24 юни 2020
   Вижте статията "Обсъжда се партньорство с община Пловдив в голям екологичен проект" от 19 юни
 • 4
  Li
  LIFE...is life
  4 -3
  21:53, 24 юни 2020
  програма LIFE и Първомай е като маймуна и смарт телефон...Изчистете си боклуците от общината и после се захващайте с неща които за момента не разбирате и не сте дорасли мисловно...аман от гербаджийски номера с червен оттенък и папазовски привкус
 • 5
  Ми
  Митко Стойчев
  3 0
  20:26, 25 юни 2020
  Мълчанието на агнетата гръмко отеква вече 21 дни.
 • 6
  Ед
  един
  1 0
  19:21, 26 юни 2020
  Ако искате да чуете празнословия и планове за нищоправене,моля идвайте на сесиите.

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини