24 °C

6 са точките в дневния ред на юнската сесия

6 са точките в проекта за дневен ред на общинския съвет на Първомай. Първите две са свързани с поканата за участие на Община Първомай като партньор на Община Пловдив в проект по програмата LIFE. Първата е за разрешение за участие и осигуряване на 40% съфинансиране от местния бюджет или чрез други програми. Втората точка касае техническата подготовка за участието. Програмата има за цел да бъдат управлявани води, за да няма наводнения и преодоляване на засушаването.

Следващите две точки са свързани със социалните дейности в общината. С докладна кметът Митков предлага развиване на услугата социална рехабилитация, като предложението включва създаване на Център и помещаването му в сградата на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Зам.-кметът Радослава Ставрева е внесла докладна записка за участие в процедура, която би осигурила нови компютри за децата, настанени в Центъра за настаняване от семеен тип, което ще даде възможност домуващите там да се възползват от онлайн обучението. Отново по предложение на зам.-кмета ще бъде разгледано проектопредложението Синдикатът на българските учители да ползва безвъзмездно помещение в сградата на ОбА.

Последната точка предвижда безвъзмездно прехвърляне на имоти от землищата на Първомай и Градина в полза на АПИ. Общата им площ е около 1 дка, като по-голямата част е от страната на селото. Това е необходимо, за да може да започне изграждането на новия мост над река Марица, което се очаква да стане през месец юли. Проектът на стойност около 5,3 млн. лв. предвижда изпълнението на моста за 400 дни.

Очаква се като допълнителна точка да бъдат разгледани заявленията за финансирани на нуждаещи се граждани със здравословни проблеми.

Сесията ще се състои на 25.06.2020 от 17.30 часа в Пленарна зала. Всеки желаещ може да присъства както на заседанието, така и по време на обсъжданията в Постоянните комисии. Дневният ред и материалите по различните точки са публикувани на страницата на ОбС в сайта на Община Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Дн
  дневен ред
  4 0
  13:08, 24 юни 2020
  1-ва точка - Как да спрем да крадем
  2-ра точка - Как да се научим да работим
  3-та точка - Как да спестяваме от изработеното
  4-та точка - Как да харчим спестеното
  5-та точка - Как да накараме и другите около нас да го правят
 • 2
  12
  123
  3 0
  13:31, 24 юни 2020
  1.т - центърът за социална интеграция - не дублира ли функцията на онова „чудо”, което също се намира в тази сграда.
  2т. - децата от семеен тип и компютри..колко от тях са сфизически и умствени проблеми и по- точно дали могат да работят с тях. Ако ще се влагат средства за отбиване на номер, по- добре да се търси финансиране от друг източник, а не от общината
 • 3
  A
  A
  0 0
  13:40, 24 юни 2020
  А каква е таз програма LIFe
  • B
   B
   0 0
   13:46, 24 юни 2020
   Вижте статията "Обсъжда се партньорство с община Пловдив в голям екологичен проект" от 19 юни
 • 4
  Li
  LIFE...is life
  4 -3
  21:53, 24 юни 2020
  програма LIFE и Първомай е като маймуна и смарт телефон...Изчистете си боклуците от общината и после се захващайте с неща които за момента не разбирате и не сте дорасли мисловно...аман от гербаджийски номера с червен оттенък и папазовски привкус
 • 5
  Ми
  Митко Стойчев
  3 0
  20:26, 25 юни 2020
  Мълчанието на агнетата гръмко отеква вече 21 дни.
 • 6
  Ед
  един
  1 0
  19:21, 26 юни 2020
  Ако искате да чуете празнословия и планове за нищоправене,моля идвайте на сесиите.

Хороскоп за 14.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
14 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
14 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
14 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
14 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
14 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
14 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
14 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
14 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
14 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
14 юли 2020
Последни новини