23 °C

По проект ДГ "Осми март" разширяват състава на непедагогическия си персонал

Детска градина „Осми март“, Първомай работи по дейности от проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“. Той цели разширяване на достъпа до предучилищно образование на децата от уязвими групи и живеещи в бедност в страната.

Към момента градината получава финансиране за назначените допълнително трима помощник-възпитатели. Предстои да бъдат назначени още логопед и ресурсен учител.

„Групите в градината са големи и ние имаме нужда от още непедагогически персонал, сподели директорката Нели Чепишева. Благодарение на проекта вече имаме ресурс за по-добрата работа и обгрижване на децата.

В бъдеще ще помислят и за необходимостта от социални и педагогически медиатори.

Подбора и назначаването на непедагогически персонал е дейност 2 на приобщителния проект.

 

Благодарение на дейност 3 от него през обучение е преминал един учител. Специалистът вече знае как и може да прилага скрининг тест за откриване на деца с обучителни затруднения във възрастта между 3 и 3,5 години. През такъв тест минават децата само на родители, които са дали своето информирано съгласие.

 

По дейности от проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“ в община Първомай работят още две детски градини – в сели Искра и в село Градина. Проектът е на стойност 85 млн. лева и е с продължителност 30 месеца.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Де
  ДЕБИЛ
  1 -2
  13:10, 25 юни 2020
  Ако през 1976 имаше такъв специалист в детската градина по дейност 3 сега първомай нямаше да е на такова положение.
 • 2
  До
  До Дебила
  0 -2
  14:09, 25 юни 2020
  Ясно е за кого говориш, но остави политиката настрана.Трябва да има такъв специалист и той да си разбира от работата, защото когато тръгнат на училище децата, менталният и умственият дефицит лъсва....ама е късно.
  • Ди
   ДИБИЛ
   1 -1
   14:43, 25 юни 2020
   Както виждаш дори и да лъсва не е късно. За нищо в то живот не е късно

Хороскоп за 14.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
14 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
14 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
14 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
14 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
14 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
14 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
14 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
14 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
14 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
14 юли 2020
Последни новини