16 °C

По проект ДГ "Осми март" разширяват състава на непедагогическия си персонал

Детска градина „Осми март“, Първомай работи по дейности от проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“. Той цели разширяване на достъпа до предучилищно образование на децата от уязвими групи и живеещи в бедност в страната.

Към момента градината получава финансиране за назначените допълнително трима помощник-възпитатели. Предстои да бъдат назначени още логопед и ресурсен учител.

„Групите в градината са големи и ние имаме нужда от още непедагогически персонал, сподели директорката Нели Чепишева. Благодарение на проекта вече имаме ресурс за по-добрата работа и обгрижване на децата.

В бъдеще ще помислят и за необходимостта от социални и педагогически медиатори.

Подбора и назначаването на непедагогически персонал е дейност 2 на приобщителния проект.

 

Благодарение на дейност 3 от него през обучение е преминал един учител. Специалистът вече знае как и може да прилага скрининг тест за откриване на деца с обучителни затруднения във възрастта между 3 и 3,5 години. През такъв тест минават децата само на родители, които са дали своето информирано съгласие.

 

По дейности от проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“ в община Първомай работят още две детски градини – в сели Искра и в село Градина. Проектът е на стойност 85 млн. лева и е с продължителност 30 месеца.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Де
  ДЕБИЛ
  1 -2
  13:10, 25 юни 2020
  Ако през 1976 имаше такъв специалист в детската градина по дейност 3 сега първомай нямаше да е на такова положение.
 • 2
  До
  До Дебила
  0 -2
  14:09, 25 юни 2020
  Ясно е за кого говориш, но остави политиката настрана.Трябва да има такъв специалист и той да си разбира от работата, защото когато тръгнат на училище децата, менталният и умственият дефицит лъсва....ама е късно.
  • Ди
   ДИБИЛ
   1 -1
   14:43, 25 юни 2020
   Както виждаш дори и да лъсва не е късно. За нищо в то живот не е късно

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
31 окт 2020
Последни новини