14 °C

По проект ДГ "Осми март" разширяват състава на непедагогическия си персонал

Детска градина „Осми март“, Първомай работи по дейности от проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“. Той цели разширяване на достъпа до предучилищно образование на децата от уязвими групи и живеещи в бедност в страната.

Към момента градината получава финансиране за назначените допълнително трима помощник-възпитатели. Предстои да бъдат назначени още логопед и ресурсен учител.

„Групите в градината са големи и ние имаме нужда от още непедагогически персонал, сподели директорката Нели Чепишева. Благодарение на проекта вече имаме ресурс за по-добрата работа и обгрижване на децата.

В бъдеще ще помислят и за необходимостта от социални и педагогически медиатори.

Подбора и назначаването на непедагогически персонал е дейност 2 на приобщителния проект.

 

Благодарение на дейност 3 от него през обучение е преминал един учител. Специалистът вече знае как и може да прилага скрининг тест за откриване на деца с обучителни затруднения във възрастта между 3 и 3,5 години. През такъв тест минават децата само на родители, които са дали своето информирано съгласие.

 

По дейности от проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“ в община Първомай работят още две детски градини – в сели Искра и в село Градина. Проектът е на стойност 85 млн. лева и е с продължителност 30 месеца.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Де
  ДЕБИЛ
  1 -2
  13:10, 25 юни 2020
  Ако през 1976 имаше такъв специалист в детската градина по дейност 3 сега първомай нямаше да е на такова положение.
 • 2
  До
  До Дебила
  0 -2
  14:09, 25 юни 2020
  Ясно е за кого говориш, но остави политиката настрана.Трябва да има такъв специалист и той да си разбира от работата, защото когато тръгнат на училище децата, менталният и умственият дефицит лъсва....ама е късно.
  • Ди
   ДИБИЛ
   1 -1
   14:43, 25 юни 2020
   Както виждаш дори и да лъсва не е късно. За нищо в то живот не е късно

Хороскоп за 14.04.2021

Последни новини