Чистки в агенцията за малки и средни предприятия

Главният секретар Милена Христова и шефът на дирекция „Финансово и административно-правно обслужване" Тинка Каменова в Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) са освободили постовете си.

Богдана Ваташка-Анави, шеф на дирекция „Програми и проекти" под чието ръководство е Националният иновационен фонд и бивш директор на агенцията, изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което твърди, че се извършва чистка в агенцията.

Пред „Труд" Анави обяснява, че в рамките на няколко седмици главният секретар е бил поканен да напусне, след това директорът на общата администрация и няколко други колеги включително и тя самата. Обезщетението, което е било предложено на Анави, е било в размер на три основни заплати. Единственият мотив, който е бил изтъкнат, е, че не можели да работят с тях, защото имат други виждания.

В отговор ръководството на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия обяви, че промените са необходими, тъй като работата на агенцията към момента не е достатъчно добра, а основната цел на промените е пресичането на лоши практики в управлението на Националния иновационен фонд.

От агенцията изтъкват, че във фонда през последните няколко години одобряването на проекти било съпътствано със сигнали от страна на бизнеса за корупционни практики. Към момента само за последната сесия са заведени осем дела от фирми, участвали в процедурите. Това на практика са 10 на сто от приетите заявления, допълват от агенцията за малки и средни предприятия.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини