Гардове били и друг мъж в мола. Викали: Боклук, ще те убием!

Момче, което е било жестоко пребито от охранителите във варненския мол дни преди убийството в търговския обект, проговори пред Нова телевизия. То разпозна сред своите биячи и един от арестуваните охранителите, които в работно време убиха посетител на варненския мол.

Пред телевизията младежът твърди, че е бил жестоко бит от няколко охранители, сред които е и единият от арестуваните за убийството на 52-годишният Нягол Петров.

Момчето отказа да застане с лицето си и името си пред камерата, защото е бил заплашван. Случаят е от 25 февруари - само две седмици преди фаталния инцидент с Нягол.

Около 22.00 часа трима охранители се приближили до младия мъж и го обвинили, че е откраднал няколко стола. Разказва, че го завели в сервизно помещение и започнали да го бият.

"Вързаха ме с белезници. Биха ме около 20 минути и после си излезнаха. Бях там около половин час. Върнаха се. Продължиха да ме бият зверски още. Поляха ме с една кофа вода, после ме изкараха навън на паркинга и там продължиха да ме бият", разказва потърпевшият.

Той е сигурен, че в побоя са се изредили поне седем души - заедно и по отделно. Убеден е, че единият от биячите е обвиняемият за смъртта на Нягол - Ангел Николов. Разпознава го, защото са родом от един град. Така бос, мокър и с разкъсана тениска го заварили полицаите, извикани от самите побойници.

"Поздравиха се. Полицаят, като ме погледна каза - малко са те били. Прибраха ме в патрулката. Докато се разбере, че аз всъщност съм невинен вече всичко беше свършило. И самите полицаи ми казаха да не подавам жалба. Щяло да стане по-лошо и да не се занимавам", разказа още момчето.

И така той не подава жалба в полицията, а по лицето и тялото му все още има следи от зверския побой.

Припомняме, според Закона за частна охранителна дейност в чл. 3. е записано: "Частната охранителна дейност се осъществява при спазване на следните принципи:

1. зачитане на правата, свободите и достойнството на гражданите;

2. взаимодействие с органите на Министерството на вътрешните работи (МВР) в борбата с престъпността и опазването на обществения ред;

3. гарантиране на сигурност и безопасност в охраняваните обекти;

4. осъществяване на превантивна дейност въз основа на анализ на причините и условията за правонарушения в охраняваните обекти.

Според чл. 25. На лицата, извършващи дейност по чл. 5, се забранява:

1. при осъществяването на дейността да въвеждат и използват методи или средства, които излагат на опасност живота и здравето на други лица или уронват честта и достойнството на гражданите;

2. да приемат за изпълнение задължения, които противоречат на закон или друг нормативен акт;

3. да използват униформено облекло, символи и отличителни знаци, полицейски лампи, маскировъчни качулки или надписи, въведени за структурни звена на МВР или за други държавни органи и показващи принадлежност към тях;

4. да предоставят или преотстъпват на други лица своя лиценз за извършване на частна охранителна дейност.

Чл. 26. (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Лицата, осъществяващи частна охранителна дейност, са длъжни да предоставят на органите на МВР, а за охраняваните обекти на Министерството на отбраната и на Българската армия - на служба "Военна полиция" информацията, с която разполагат относно извършена, извършваща се или подготвяна престъпна дейност.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини