Започва сезонът за лов на пернати

Ловците от Ловно-рибарско дружество „Марица“ – Първомай са в очакване на откриването на ловния сезон за пернат дивеч. Той започва на 10 август.

По време на ловния излет ловците имат право да отстрелят до 15 пъдпъдъка, до 10 броя гривяк, гугргулица, горски бекас и обикновена бекасина. През последните 4 години с помощта на ловците от ЛРД „Марица“ в Първомайско са разселени 1 250 фазана, 750 яребици и 3 300 диви патици.

Обратно на разпространеното мнение ловците съдействат за поддържане на популациите на различните видове в природата. Чрез развъдна фирма и със собствени средства те съдействат за здравето на дивеча, а с лични усилия помагат за изхранването и развитието му, особено през зимните месеци.

ЛРД „Марица“ е в партньорство с фирма „Сокол БЛРС“, с помощта на която се поддържа дивечовото разнообразие в полетата на ловните дружинки от региона. През 2019 г. тя чества 30 години от създаването си. Фирмата е част от стопанската дейност на Националното сдружение и най-голямото производствено дружество на дребен дивеч в България.

Работим отлично със „Сокол“, разказва председателят на дружеството Тодор Баръмов. Управителят инж. Борислав Бечев е успешен специалист, който не само отлично ръководи предприятието, той е познавач на природата и фауната и е наложил фирмата с коректност и професионализъм.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ло
    Ловците са комплексари
    7 -1
    14:04, 7 авг 2019
    Надявам се всички шкембести авджии да изпитат стократно болката, която причиняват на невинните създания!
Последни новини