Златаровци доказаха, че могат тук и сега

Отличното представяне на златаровци на провелото се през почивните дни в Девин състезание „Аз мога тук и сега“ даде повод не само за гордост на учители, родители и ученици, но и затвърди мнението, че училището е сред водещите в страната по подготовка на кадри за работа с компютърни технологии. 

Боряна Вълкова завоюва второ място в направление „Компютърна презентация“. Тя показа „Моите супер сили“ и спечели приза сред още много участници.

В „Компютърен дизайн“ пък се класира Кристина Стоева, която трябваше да прояви креативност по темата „Кисело зеле“. Това включваше както постер, така и флайери, корица за фейсбук профил и други. Една от наградите, с които бяха удостоени дванадесетокласничките е и приемът им в университети със компютърни и софтуерни специалности.

В топ 10 се класираха деветокласниците от профил „Софтуерни и хардуерни науки“ Джулиана Иванова, Даниела Колева и Здравко Христов.

За пръв път в състезанието участваха седмокласници. Между тях беше и Мария Димитрова. Най-малките участници бяха стимулирани от Софтуни с парични награди за успешното си представяне.

Придружаващият ги учител и преподавател на голяма част от учениците, Татяна Попова, сподели радостта си от успешното им представяне. Тя разказа и за любопитните лекции, на които са присъствали учениците по направленията, в които са участвали. Децата са били запознати както с прогнозите за развитието на технологиите, така и с изчезването на познати и традиционни професии.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини