Антоанета Димитрова завоюва второ място сред най-малките "знайковци"

    Първокласничката Антоанета Димитрова от ОУ „Георги Караславов“ завоюва второто място при най-малките ученици на националния етап от състезанието „ИТ Знайко“. Състезанието се проведе в почивните дни на Пампорово. Освен традиционните игри и забави, тази година имаше и специално честване по случай 10-годишнината на „Знайко“.

    Антоанета работи по темата „Училище на бъдещето“, като личният ѝ избор бе да нарисува „Космическо училище“.

    Освен нея на „Големия финал“ се явиха други 6 деца от Дебър. Сред отличените за оригинална идея е съученичката на Антоанета, Мерал Муса, която също работи по темата за училището, но избра то да е „Подводно“.

    Сред финалистите отличена бе и ученичката на Нина Ангелова Несрин Юсеин от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“, която представи „Небивалици в приказния свят“.

    За награда отличените получиха грамоти и електронни игри.

    За достигането им до финал бяха отличени и останалите 5 ученици: Валентина Кирякова, Теодора Семерджиева и Лияна Карамитева от първи клас и Яница Калчева и Денислав Георгиев от втори клас – всички от дебърското училище.

    Ръководителките им Петя Жекова и Мария Танева благодарят на училищното ръководство за обезпечаването на пътуването им и възможността да заведат децата на това изключително интересно събитие.

    На 3 май ще се проведе и малкият финал на състезанието.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини