6 °C

Валентин Тодоров е трети в Европа във Формула 600

Изображение 1 от 5

  Валентин Тодоров се класира на трето място на Европейското по мотоциклетизъм за 2018 година във Формула 600, между 18 претенденти за титлата.  Това стана след вълнуващо състезание на пистата Мотопарк – Букурещ, домашната писта на европейския шампион Влад Ниага.

  В началото на сезона Вальо се движеше между първа и втора позиция и това му даде надежда за титла, но точно на старта на любимата му писта в Серез, електрониката му отказа и той пропусна два важни старта. Така, за да навакса изоставането и все пак да завоюва медал и купа, той трябваше да стане първи на последния старт за сезона.

  Баща му Атанас Тодоров, който му е и личен треньор, разказа за вълнуващата и напрегната надпревара в Румъния. Там те се явяват с ревизиран мотор и предварително замислена тактика, така че основните му съперници да не бъдат предизвикани почти до края. Макар в първата тренировка Валентин да показва най-добро време, на квалификациите изостава  на 3 секунди от първия и втория, за да не разкрие възможностите си.

  В деня на „голямото“ състезание той стартира от трета позиция, а баща му е на ръба да получи инсулт.  На първия завой Вальо изпреварва турчина Кере Мукар, който му е пряк съперник за третото място. На третия завой позициите са възстановени, но една обиколка по-късно Валентин отново е втори. Пред него остава само най-добрият – Влад Ниага. За класирането на българина са му нужни точките за първо място.  Започва дебнене и борба. Турчинът вече изостава сериозно. Няколко завоя преди края Вальо атакува и успява – финишира първи. Спечелените точки му носят бронза в генералното класиране и му дават основания да мечтае за следващата година.

  Купата за трето място е подарък за 24-я рожден ден на Валентин, който е зареден с нови амбиции. Те включват не само отлично представяне, а и най-после да намери генерален спонсор, който да се отнесе сериозно към представянето му. В момента се водят преговори и предстои да бъде подписан договор.  А за този сезон баща и син Тодорови са благодарни за съдействието на Бор Чвор, Боби ойл, Първомай БТ, Газинженеринг, МС „Наутилус“, ББП, Агродоминатор, Коини, Б Ауто дизел сервиз,  ОМ – Желязков и син, Жоро спортекс и клуба Зед мото – София.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 18.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  18 фев 2020
  Последни новини